Redactie - 29 maart 2018

Tech startup unchain.io haalt investeerder binnen voor The Blockchain Gateway

Tech startup unchain.io haalt investeerder binnen voor The Blockchain Gateway image

Tech startup unchain.io annonceert de deelname van een top investeerder en haar Early Access programma van The Blockchain Gateway. The Blockchain Gateway van unchain.io, is een blockchain integratie platform. initieel gericht op de enterprise markt maar geschikt voor alle organisaties om eenvoudig, veilig en schaalbaar aan te sluiten op alle blockchain netwerken. Voor het verder opschalen van zowel de product-ontwikkeling als ook de business development gaat het team nu gebruik maken van een investering door Han de Groot, voormalig Global CEO, Macromill.inc.

Han de Groot die, na het oprichten en later fuseren van z’n bedrijf MetrixLab en een beursgang van 660 miljoen euro, bezig is aan het opbouwen van een blockchain gebaseerd investerings-portfolio, waarbij hij zich voornamelijk richt op de basis technologie achter de vele mogelijke blockchain toepassingen. Han de Groot: "Met haar blockchain-agnostische gateway technology, draagt unchain.io bij aan mijn visie voor een ‘frictionless internet of value’. Blockchain of distributed ledger technologie gaan ons in staat stellen om ‘alles van waarde’ uit te wisselen op dezelfde manier zoals we vandaag de dag informatie uitwisselen. En van de eerste wapenfeiten van unchain.io is een overeenkomst met Vattenfall voor het bouwen- en ook het leren van- een Proof of Concept voor een specifieke use-case in de veranderende energie markt gebaseerd op blockchain technologie."

Martijn Holtkamp, PoC initiative lead Vattenfall vervolgt: "’Voor het ontwikkelen van een blockchain proof of concept zochten we naar een partner met diepe kennis van Hyperledger Fabric die ook in staat was om te werken met een corporate enterprise. We hebben unchain geselecteerd omdat zij het best leken te voldoen aan onze eisen. Nu, gebaseerd op het werk dat we met ze hebben gedaan, kan ik zeggen dat ze ruimschoots aan die verwachting hebben voldaan. In het bijzonder hun open en flexibele manier van werken en het vermogen om hun kennis te delen draagt sterk bij aan ons traject in het leren en ontwikkelen van blockchain gebaseerde oplossingen.’"

Een ander onderdeel is het kwalificeren van unchain.io voor het Small Business Innovation Research Programma van de Nederlandse Overheid, rondom integratie van een blockchain gebaseerde oplossing voor zogenaamde ‘Self Sovereign Identity’, een veilige, gemakkelijke, industry-open manier voor het zelf beheren van digitale identiteit aldus Arjeh van Oijen, CEO unchain.io:  "Os aanbod speelt in op een duidelijke en zeer actuele vraag voor organisaties in alle sectoren voor een snelle, veilige en gestandaardiseerde manier om deelnemers in hun blockchain netwerk aan te sluiten. Tegelijkertijd, staan orgnisaties voor een snel groeiend aantal connecties en moeten ze werken met uiteenlopende blockchain tecnhologieen van huidige en vele toekomstige netwerken.’’

De versie van de The Blockchain Gateway die unchain.io vandaag annonceert wordt gebruikt in een beperkt aantal trajecten met klanten en partners in nauwe samenwerking met het unchain.io development team. Geiintresseerde organisaties kunnen zich op de vernieuwde site voor het Early Access Program aanmelden.

De annoncering voor de Public Early Access staat gepland voor Juli 2018.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!