Witold Kepinski - 29 maart 2018

VMware Workspace ONE sterker beveiligd na overname E8 Security

VMware koopt voor een onbekend bedrag E8 Security. Met deze technologie gaat VMware zijn Workspace ONE eindpuntbeheerplatform ondersteunen.D e gedragsanalyseoplossing van E8 in combinatie met Workspace ONE maakt beveiligingsoperaties meer voorspellend.

De E8 Security-oplossing gebruikt kunstmatige intelligentie om processen in het gedrag van het systeem te bewaken in combinatie met de Security-service Workspace ONE Intelligence die VMware onlangs lanceerde.

E8 Security maakt gebruik van machine learning om verdacht gedrag te detecteren. Door gegevens uit verschillende bronnen te analyseren, kan het kwaadwillende activiteiten tijdig ontdekken en cyberaanvallen in een vroeg stadium aanpakken. De geautomatiseerde analyse van gebruikers- en entiteitengedrag levert daardoor actuele bedreigingsinzichten op de Workspace ONE Intelligence-service

Matt Jones, de CEO van E8, meldt: "Door onze technologie te combineren met de inzichten, app-analyse en krachtige automatiseringsmogelijkheden van Workspace ONE, kunnen VMware-klanten profiteren van een vereenvoudigde manier om gegevens van meerdere beveiligingsoplossingen te gebruiken en gedragsgestuurde dreigingsdetectie en risicoanalyse te bieden."

Workspace ONE Intelligence is een cloudgebaseerde service die integreert met Workspace ONE om gegevens te verzamelen van gebruikers, apps, netwerken en eindpunten. Een door AI aangedreven beslissingsmachine levert aanbevelingen aan partners, evenals geautomatiseerde functionaliteit, om de ervaring voor hun klanten te verbeteren en eventuele beveiligingslacunes proactief te verminderen. VMware heeft gelijktijdig het Workspace ONE Trust Network gelanceerd, dat gegevens en analyses integreert van een netwerk van beveiligingspartners, waaronder Carbon Black, CrowdStrike, Cylance, Lookout, McAfee, Netskope en Symantec. Eerder lanceerde VMware AppDefense , dat malware en andere bedreigingen detecteert door applicaties continu te controleren en hun gedrag te vergelijken met de beoogde staat.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!