Wouter Hoeffnagel - 31 maart 2018

Frankrijk steekt 1,5 miljard euro in AI

Frankrijk steekt 1,5 miljard euro in AI image

Frankrijk investeert in de komende vijf jaar 1,5 miljard euro in kunstmatige intelligentie (AI). Daarnaast wil het land meer datadeling mogelijk gaan maken. Dit moet ertoe leiden dat Frankrijk een leidende positie op het gebied van AI gaat spelen.

Dit meldt Bloomberg. De Franse president Emmanuel Macron benadrukte tijdens een speech in Parijs dat Frankrijk niet alleen naar de negatieve kanten van een nieuwe technologie moet kijken en deze juist moet omarmen. Tegelijkertijd benadrukt Macron de noodzaak de juiste regelgeving op te stellen voor nieuwe technologie om bijeffecten hiervan in goede banen te leiden.

Franse ambtenaren wijzen er tegen Bloomberg op dat Frankrijk eerder de internet- en roboticarevolutie heeft gemist. Door de komende jaren te investeren in AI wil de Franse overheid zeker stellen dat de AI-revolutie niet wordt gemist en Frankrijk een leidende rol gaat spelen op het gebied van AI. Zowel Samsung Electronica, Alphabet's DeepMind als Fujitsu kondigde op het event aan hun AI-onderzoeksfaciliteiten in de regio Parijs te zullen uitbreiden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!