Rob Stevens, CEO van Interconnect: 'Succes te danken aan sterke focus'
02-04-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Rob Stevens, CEO van Interconnect: 'Succes te danken aan sterke focus'

Om succesvol te kunnen opereren in de technologiemarkt is focus onontbeerlijk. Dat is de vaste overtuiging van Rob Stevens, medeoprichter en directeur van private IaaS-aanbieder Interconnect. "Zonder echte focus red je het niet." En daarom maakt Interconnect heel duidelijke keuzes in zijn dienstverlening, waar het accent volledig ligt op private IaaS, inclusief security en connectiviteit.

Interconnect presenteert in juni een nieuw beeldmerk en lanceert dan tevens een compleet nieuw private IaaS-platform, dat ontwikkeld is om de snelle groei van de laatste jaren optimaal te ondersteunen. Het bedrijf verdubbelde jaarlijks zijn capaciteit voor wat betreft aantal virtual machines (VM's) en storage en dat vereist investeren in de toekomst. Stevens: “De techniek verandert op dit moment sneller dan ooit en je kunt een bestaand platform natuurlijk uitbreiden, maar op een gegeven moment moet je keuzes maken. Dan biedt een compleet nieuwe aanpak, vanaf de grond opgebouwd, betere mogelijkheden. We kunnen dankzij de inzet van nieuwe technologie op het gebied van orkestratie en automatisering het groeiend aantal VM's en de sterke vraag naar storage nog weer beter opvangen. Daarbij verandert er voor klanten aan de buitenkant niet eens zoveel, behalve dan, dat de betrouwbaarheid nog verder stijgt.”

Betrouwbaarheid als leidend principe

Betrouwbaarheid is voor Interconnect vanaf de start in 1995 – toen Rob Stevens samen met zijn broer Jeroen het bedrijf startte – het leidende principe geweest. “Daar hebben we altijd de nadruk op gelegd. Dat heeft zich vanaf het begin vertaald in alles zelf in de hand houden en alleen kiezen voor A-merken. Door diensten zelf te ontwikkelen en te ondersteunen, heb je de kwaliteit en betrouwbaarheid volledig in eigen hand. Dat was de reden om in 2006 ons eerste datacenter in ‘s-Hertogenbosch van 4.000 vierkante meter te bouwen. In 2011 volgde een eigen datacenter in Eindhoven met nog eens 6.000 vierkante meter. Voor beide gelden uiteraard ISO 9001-, 14001-, 27001- en PCI-DSS-level 1-certificeringen. Heel recent behaalden we ook de ISAE 3000/SOC 2 type 2-assurancerapportage. Deze geeft een onafhankelijk oordeel over de kwaliteitsaspecten ‘beveiliging’ en ‘beschikbaarheid’ van de datacenter- en IaaS-diensten die we leveren. Het is dé standaard voor IT-serviceorganisaties die zekerheid willen bieden over de beheersingsmaatregelen op gebieden als beveiliging, beschikbaarheid, integriteit van processen, vertrouwelijkheid en privacy.”

Standaardisering op VMware

Dankzij virtualisatie wist Interconnect de almaar toenemende vraag naar capaciteit de afgelopen jaren goed op te vangen. Ook bij de technologiekeus voor virtualisatie speelde focus opnieuw een doorslaggevende rol. Stevens: “Wij hebben voor onze datacenters gekozen om te standaardiseren op VMware. We investeren veel in kennis en door je te concentreren op één virtualisatieplatform blijf je altijd vooroplopen. Hoe meer aandacht je moet verdelen over technologieën, hoe minder er overblijft voor ieder individueel onderwerp.” Standaardisatie geldt ook voor de andere technologieën die Interconnect inzet. Het bedrijf werkt uitsluitend met A-merkleveranciers, waaronder IBM, Juniper en Veeam.

Trusted advisor

Volgens Stevens worden beschikbaarheid en integriteit van data met de dag belangrijker, gezien de potentiële impact van een infrastructuuruitval. Dat vraagt niet alleen om de beste technologie, maar ook om het beste advies over technologie. “Het gaat er wat ons betreft altijd om de juiste balans te vinden tussen beschikbaarheid, risico’s en kosten. Wij kijken altijd grondig met de klant naar wat hij precies nodig heeft en hoe we dat optimaal kunnen invullen. Sommige systemen vragen bijvoorbeeld wel nadrukkelijk om extra redundantie, bij andere is dat minder nodig.”

Unieke voorziening voor continuïteit

Naast betrouwbaarheid wil een klant van een private IaaS-leverancier uiteraard ook continuïteit. Stevens: “Klanten willen weten hoe we er nu financieel voor staan, maar kijken ook vooruit. Hoe sta je er over een paar jaar voor? Nu gaat het uitstekend, net als in de afgelopen 22 jaar, maar dat wil niet automatisch zeggen dat dat altijd zo blijft. Om klanten ook vertrouwen te bieden voor de toekomt hebben we per januari 2018 de Stichting Continuïteit Interconnect opgericht. Deze stichting beschikt over de middelen om – mocht dat ooit nodig zijn – onze dienstverlening voor een halfjaar volledig over te nemen. Zo zijn klanten zeker van optimale continuïteit, kan hun business ongestoord doordraaien en is er ruim de tijd om een permanente oplossing te vinden.” Interconnect is de allereerste private IaaS-specialist met deze innovatieve aanpak, die naar verwachting navolging zal vinden in de markt.

Partners

Voor Interconnect zal 2018 voor een belangrijk deel in het teken staan van de ontwikkeling van het partnerkanaal. “Wij willen dit jaar bouwen aan een partnerecosysteem waarbij we ons richten op drie verschillende doelgroepen: de IT-dienstverleners en system integrators, de ISV’s die hun software meer en meer als SaaS gaan leveren en partners die vooral het mkb bedienen. Wij gaan daarbij zoeken naar gezamenlijke kansen voor hun klanten, waarbij de rollen helder zijn. Wij zorgen voor de infrastructuur en de partner voor het advies. Wij hebben hoge verwachtingen van dit ecosysteem, dat wat ons betreft gaat voorzien in een belangrijke behoefte in de markt.”

Terug naar nieuws overzicht