Witold Kepinski - 04 april 2018

Canon EMEA benoemt Yuichi Ishizuka tot President en CEO

Canon EMEA, een internationale leverancier van imaging-technologie en -services, heeft Yuichi Ishizuka benoemd als nieuwe President en CEO voor Canon in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Ishizuka treedt in de voetsporen van Rokus van Iperen, die na zes jaar aan het roer van Canon EMEA te hebben gestaan, met pensioen gaat.

Rokus van Iperen, scheidend CEO van Canon EMEA en Senior Managing Executive Officer van Canon Inc., werd in 2012 benoemd tot President en CEO van Canon Europe na een langdurige carrière bij Océ N.V. Hij was na zijn aantreden verantwoordelijk voor een soepele integratie van Océ in de Canon-organisatie. Hierna gaf hij leiding aan verschillende andere belangrijke acquisities als fundament voor de strategie van Canon op het gebied van digitalisering. Van Iperen schreef ook de ontwikkeling van een portfolio met een focus op hoogwaardige en innovatieve oplossingen op zijn naam. Hiermee legde hij de basis voor nieuwe activiteiten in groeimarkten, zoals Network Visual Solutions (NVS).

Yuichi Ishizuka, hiervoor President en COO van Canon in de Verenigde Staten, heeft op 1 april zijn verantwoordelijkheden als President en CEO van Canon EMEA op zich genomen. Hij leidt nu een organisatie die actief is in meer dan 120 landen, ruim 18.000 medewerkers in dienst heeft en jaarlijks voor een kwart bijdraagt aan de wereldwijde omzet van Canon.

Ishizuka, tevens één van de Managing Executive Officers van Canon Inc., is verantwoordelijk voor het versterken en uitbreiden van de kernactiviteiten van Canon EMEA. Ook zal hij voortbouwen op de expertise van Canon op het gebied van imaging, met als doel deze in nieuwe markten in te zetten, zoals NVS, industriële systemen en commercial printing. Ishizuka beschikt over een ruime expertise en internationale ervaring. Zo bekleedde hij verschillende leidinggevende posities bij Canon en gaf hij leiding aan de activiteiten in Noord-, Centraal- en Zuid-Amerika en in Japan. Zijn nieuwe functie is zijn eerste benoeming in Europa.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!