Redactie - 05 april 2018

Main Capital ondersteunt RVC in de fusie met AMIT

RVC, de Enterprise PACS-softwareleverancier voor ziekenhuizen en laboratoria in de Benelux, heeft zijn krachten gebundeld met het in Duitsland gevestigde Allgeier Medical IT GmbH ('AMIT') als onderdeel van zijn internationale groeistrategie. Main Capital heeft RVC actief ondersteund in deze transactie. De geconsolideerde groep heeft 70 FTE in dienst en groeit richting de 10 miljoen euro in omzet.

Deze strategische stap creëert een sterke West-Europese speler die in staat is om laboratoria, klinieken, artsen en ziekenhuizen in zowel de Benelux als de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) te ondersteunen. Beide bedrijven zullen hun activiteiten blijven voortzetten en hun klanten onafhankelijk op dezelfde manier bedienen als vóór de transactie. De combinatie van beide bedrijven versterkt de productportfolio, ontwikkelingskracht en klantondersteuningsteams aanzienlijk om de langdurige klantrelaties te versterken.

De nieuwe groep kan one-stop-shop ondersteunende digitaliseringsstrategieën in de radiologie (PACS I) en nietradiologische afdelingen (enterprise PACS / VNA / PACS II) aanbieden in ziekenhuizen, klinieken, (pathologische) laboratoria en privé praktijken. De combinatie van beide bedrijven met een uitgebreide PACS (I en II) en VNA-oplossing biedt een echte ziekenhuis-brede oplossing, aldus RVC.

Het bedrijf zal haar activiteiten voortzetten onder de naam RVC Medical IT. Beide bedrijven zijn geconsolideerd onder de paraplu van een gemeenschappelijke holding.

Samenwerking AMIT – RVC

Wolfgang Schmezer (Managing Director AMIT): "We kijken ernaar uit om de krachten te bundelen met RVC en de digitaliseringsstrategie van onze DACH-klanten te ondersteunen met een breder product- en dienstenportfolio."

Joost van Geijn (CEO RVC): "Klanten zijn de grote winnaars van deze fusie. De nieuw gevormde groep is in staat om hen te voorzien van hoogwaardige oplossingen voor al hun radiologie en niet-radiologie afdelingen.“

Sven van Berge (Partner van Main Capital Partners en voorzitter van de RVC-raad van commissarissen): "Met de fusie van AMIT en RVC heeft de groep opnieuw een belangrijke stap gezet in haar uitbreidingsstrategie. De combinatie van beide bedrijven versterkt de concurrentiepositie als één van de toonaangevende softwareleveranciers voor de gezondheidszorg in de Benelux en de DACH-regio. "

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!