Redactie - 06 april 2018

Dimension Data helpt Xtrasource bij implementatie omnichannel oplossing voor klantcontact

Dimension Data, technology integrator en managed services provider, helpt Xtrasource, specialist in customer experience, bij de implementatie van een omnichanneloplossing voor klantcontact. Xtrasource vervangt vanaf 1 juli 2018 zijn huidige software met een omnichanneloplossing waarmee alle medewerkers eindklanten binnen één omgeving service kunnen verlenen – ongeacht het kanaal via welk het contact plaatsvindt. Daardoor kan het bedrijf effectiever werken, krijgt het beter inzicht in klanthistorie en kan het betere service verlenen.

Xtrasource biedt meertalige technische ondersteuning en customer service voor verschillende organisaties. Vanuit vestigingen in Nederland, Frankrijk en Kopenhagen ondersteunt de dochteronderneming van Webhelp opdrachtgevers en hun klanten, bijvoorbeeld door het beantwoorden van complexe productvragen van klanten. Dankzij de implementatie van de omnichanneloplossing Avaya Oceana kan Xtrasource klantcontact via voice, e-mail, chat, social media en videochat binnen één interface afhandelen. Verder biedt de oplossing de mogelijkheid tot co-browsing, waarbij een medewerker met de eindklant meekijkt op een website.

De omnichanneloplossing die Dimension Data gaat implementeren, beschikt bovendien over een ontwikkelplatform waarmee Xtrasource op basis van zijn eigen wensen en die van zijn klanten zelf functionaliteiten kan toevoegen. Zo is het mogelijk om in de toekomst ook nieuwe communicatiekanalen toe te voegen. Daarnaast heeft Xtrasource de optie om een koppeling te maken met verschillende CRM-systemen van klanten, bijvoorbeeld voor het synchroniseren van databases.

Dimension Data begeleidde Xtrasource bij de keuze voor een omnichanneloplossing en ondersteunt de organisatie bij de implementatie van Avaya Oceana. Ook zal de technology integrator Xtrasource helpen bij het inrichten en het onderhouden van een omgeving voor managed services support. Doordat medewerkers met Avaya Oceana vanuit één interface hun eindklanten kunnen bedienen, verwacht Xtrasource interne processen te kunnen stroomlijnen. Daardoor, maar ook dankzij het verbeterde inzicht in bijvoorbeeld contacthistorie, vertrouwt de organisatie er bovendien op de customer experience en het engagement van een positieve impuls te voorzien.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!