Redactie - 05 april 2018

Oracle CEO Catz en Donald Trump bespreken Amazon Web Services tijdens diner

Bloomberg meldt dat co-CEO Safra Catz van Oracle tijdens een diner met president Donald Trump kritiek heeft geuit op het biedingsproces voor een Pentagon cloud computing-contract met Amazon Web Services (AWS).

Catz klaagde volgens Bloomberg dat het aanbestedingsproces leek ontworpen om Amazon te laten winnen. Het Pentagon-contract geeft een meerjarig cloudservicecontract aan één bedrijf, waarvan concurrenten zeggen dat het Amazon Web Services voorstaat omdat het de marktleider is. Pentagon verlaagde onlangs het cloud computing contract met een AWS partner na kritiek Oracle.

Trump zei naar verluidt te willen dat de aanbestedingsprocedure eerlijk zou zijn en wil zich niet mengen in het proces. Trump heeft overigens de laatste tijd wel zijn ongenoegen over Amazon geuit. Daarnaast is Amazon baas Jeff Bezos ook eigenaar van The Washington Post. Deze krant schrijft vaak kritisch over Trump en dat vindt de president niet altijd fijn.

Catz was naar het diner gekomen als gast van venture capitalist Peter Thiel, een supporter van Trump en oprichter van door de CIA gesteunde data analytics specialist Palantir, dat ook in Europa actief is.

Catz was eerder een keer getipt als minister van Financiën en ook gepositioneerd als een mogelijke kandidaat als nationale veiligheidsadviseur. Ze was ook lid van Trump's transitieteam. De Israëlisch-Amerikaanse zakenvrouw doneerde eerder zowel aan Democratische als Republikeinse politici. 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!