Redactie - 05 april 2018

Commvault staat onder druk van activistische belegger Elliott Management

Commvault staat onder druk van activistische belegger Elliott Management image

Commvault staat onder druk van activistische belegger Elliott Management om bestuurs- en operationele wijzigingen door te voeren naast een inkoopprogramma voor eigen aandelen.

Het heeft een pittige brief aan het bestuur van Commvault geschreven waarin herhaaldelijk bewondering werd geuit voor CEO Bob Hammer voor het opbouwen van het bedrijf tot zijn huidige omvang, maar ziet ook graag optimalisaties van management in verband met inefficiënties.

Elliott heeft eerder geagiteerd voor verandering bij een hele reeks van IT-bedrijven, waaronder Brocade, Riverbed, NetApp en Symantec.

Lees de Elliott Management brief inclusief grafieken hier.

Commvault heeft een reactie gegeven op het persbericht. De reactie is te vinden op https://www.commvault.com/news/2018/april/commvault-issues-response-regarding-elliott-management en laat zich als volgt vertalen:

"Commvault voert een open dialoog met zijn aandeelhouders; de raad van bestuur en het managementteam waarderen hun inbreng. Commvault heeft initiële besprekingen gevoerd met Elliott. We gaan de gesprekken 'open' in, met als doel de aandeelhouderswaarde te vergroten en optimistisch te kijken naar Commvault's toekomst."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!