Witold Kepinski - 05 april 2018

Adobe Creative Cloud heeft nieuwe functies

Adobe Creative Cloud heeft nieuwe functies image

Adobe kondigt een grote update in Creative Cloud aan. Videoprofessionals krijgen nieuwe tools om tijdrovende productietaken te automatiseren, zonder creativiteit te verliezen, aldus Adobe. Daarnaast biedt de update nieuwe mogelijkheden voor het verfijnen van kleuren, het maken van afbeeldingen en audio, samen met verbeterde VR-tools, en een integratie met Adobe Stock en Adobe Sensei.

Een aantal nieuwe functies in Creative Cloud:

Beter bewerken van kleur en licht in Premiere Pro CC – Adobe Sensei maakt het mogelijk om met slechts één klik de kleur van twee opnames te matchen. Lumetri instellingen kunnen van het ene fragment naar het andere fragment overgezet worden, waardoor er visuele consistentie ontstaat in de scène of zelfs in het gehele project.

Creëer sneller animaties en afbeeldingen in After Effects CC – Gedrag en effecten, in combinatie met tijdlijn-gebaseerde animatie maken het creatieve proces nu meer visueel en intuïtiever. Wijzig individuele effecten in meerdere versies met slechts één aanpassing, met behulp van de nieuwe Master Properties. Daarnaast kunnen complexe bewegingen worden nagebootst door de nieuwe geavanceerde Puppet tool. 

Nog beter geluid door Sensei – In Adobe Premiere Pro is het mogelijk om soundtrack audio rond een dialoog automatisch aan te passen. Of het nu slechts voor één fragment of het gehele project is.

Breng kunst sneller tot leven met Character Animator – Animeer personages sneller en efficiënter met een bibliotheek van gedrag en gepersonaliseerde triggers. Sleep lagen van het Puppet paneel naar het Triggers paneel om bestaand gedrag toe te passen en te verfijnen of ontwerp nieuw gedrag.

Voeg 360 graden creativiteit toe met verbeterde tools voor meeslepende content – Adobe Immersive Environment is nu beschikbaar in After Effects CC, de workflow wordt vereenvoudigd doordat gebruikers efficiënter retoucheer- en effecttaken kunnen uitvoeren. Nieuwe ondersteuning voor het Microsoft Windows Mixed Reality platform biedt een breder scala aan headsets om de beste tools voor de taak te kiezen.

Gemakkelijker samenwerken in Team Projects – Real-time presentie laat zien wanneer teamgenoten online zijn en wanneer een project is bijgewerkt.

Directe toegang tot Adobe Stock – Directe toegang tot miljoenen HD en 4K video’s, selecteer fragmenten, vul de laatste gaten in projecten of verrijk storytelling met visuele variatie. Voeg verfijning toe en polijst video’s met professioneel ontworpen Motion Graphics templates, inclusief geanimeerde titels en lower thirds met bewerkbare effecten en tekst.

Leerpaneel voor nieuwe gebruikers – Premiere Pro beginners hebben vanaf nu een plek waar ze gebruik kunnen maken van tutorials die hen door de basisstappen van videobewerking leiden. Het nieuwe leerpaneel bereik je met slechts één klik.

Verder biedt Adobe native ondersteuning in voor AMD's Radeon Pro SSG in Premiere Pro CC.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe functies zijn nu beschikbaar in de nieuwste versies van Creative Cloud. Meer informatie: https://www.adobe.com/creativecloud/plans.html

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!