Witold Kepinski - 06 april 2018

Datacenter.com breidt netwerk ecosysteem in Amsterdam uit met Cogent

Datacenter.com, een carrier- en cloud-neutrale leverancier van colocatie services die meer dan 500.000 dollar voor zijn domeinnaam betaalde en een snelle uitrol gepland heeft van grootschalige, on-demand datacenters in een select aantal markten wereldwijd, heeft Cogent Communications toegevoegd aan het portfolio van carrier netwerken die beschikbaar zijn in het Datacenter.com AMS1 datacenter in Amsterdam.

Cogent heeft een Point-of-Presence (PoP) in Datacenter.com AMS1 gecreëerd, een datacenter met een uiterst energiezuinig ontwerp en een gecalculeerde pPUE van 1,04. De Cogent PoP stelt Datacenter.com in staat om het eigen netwerk ecosysteem op deze locatie uit te breiden en tegemoet te komen aan de eisen van cloud providers en andere klanten met hoge eisen ten aanzien van redundantie en hoge volumes bandbreedte.

Cogent Communications is een multinationale ‘Tier 1’ Internet Service Provider (ISP) met een datacenter gebaseerd carrier netwerk. Dit netwerk heeft een volledige dekking in Noord Amerika, en via de Atlantische Oceaan in heel Europa, alsook via de Stille Oceaan in geheel Azië. Cogent heeft in totaal meer dan 92.300 kilometer aan beschikbare fiberverbindingen tussen steden, en meer dan 50.200 kilometer aan fiberverbindingen in grootstedelijke gebieden. De netwerk carrier biedt zijn services aan in meer dan 199 markten wereldwijd. Ook biedt het bedrijf interconnectiviteit met meer dan 6.150 andere netwerken.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!