Arrow enthousiast over samenwerking met Nutanix

Arrow enthousiast over samenwerking met Nutanix

Arrow enthousiast over samenwerking met Nutanix

Arrow enthousiast over samenwerking met Nutanix

11-04-2018 | door: Johan van Leeuwen

Arrow enthousiast over samenwerking met Nutanix

Arrow ECS is sinds januari in de Benelux distributeur van Nutanix. Managing Director Bart van Rheenen en Business Unit Manager Frank de Jong praten vol lof over hun nieuwe technologische partner en zien beiden veel potentie in hyperconverged technologie in het algemeen.

Van Rheenen houdt de ontwikkelingen rond converged en hyperconverged technologie al langere tijd in de gaten. “In mijn beleving is Oracle er eigenlijk mee begonnen. Ze kwamen een kleine tien jaar geleden met een converged systeem, de Exadata Database Machine. Vervolgens werd de Google Filesystem webscale technologie de opmaat naar Hyperconverged Infrastructure. Daarna is er veel gebeurd, maar de gedachte blijft hetzelfde: oplossingen die klanten schaalbaarheid en efficiëntie bieden.”

Softwarebedrijf
Wie nu hyperconverged zegt, denkt meestal als eerste aan Nutanix, weet ook De Jong. “Wat mij erg aanspreekt is dat Nutanix er heel sterk op inzet om een volledig softwarebedrijf te worden. Voor hardware wijzen ze een aantal prefered partners aan en dat lijstje zal de komende jaren heel snel groeien.” Van Rheenen: “Softwarebedrijven worden beter gewaardeerd op de beurs en dat is niet voor niets. Ga maar na: als je hardware met software erop moet verschepen kost dat tijd, ruimte en geld. En er is een kans dat er onderweg iets misgaat.”

Latente behoefte
Van Rheenen en De Jong spreken over de voordelen op het gebied van schaalbaarheid en efficiëntie die een hyperconveged infrastructuur biedt bij eindklanten. Het is niet zo dat ze er vaak actief om vragen, maar de behoefte is volgens hen latent aanwezig. De Jong: “Als ze hun bestaande omgeving loslaten en kijken naar wat ze écht nodig hebben, dan kunnen wij samen met Nutanix die vraag invullen. Storage, het netwerk en computing combineren, met software die de juiste verdeling bepaalt, biedt veel voordelen. Je kunt bijvoorbeeld veranderingen veel makkelijker doorvoeren omdat je niet meer met drie componenten te maken hebt, en dus met drie partijen die ergens iets van vinden. En ook het beheer wordt er veel eenvoudiger van. Dit is een voorbeeld van technologie waarmee onze partners de eindklant écht kunnen ontzorgen. Dit is door de hele wereld heen voor grote en kleine organisaties in allerlei branches interessant. Al verwacht ik dat we hiermee in eerste instantie vooral de bovenkant van het MKB en enterprise-organisaties gaan bedienen.”

Kansen voor partners
De Jong ziet dan ook veel kansen voor partners. “Ons partnerlandschap verandert natuurlijk. Maar voor allerlei soorten partners biedt dit voordelen, ook financieel. Installatieconsultants kunnen hiermee ook een serieuze boterham verdienen. Als we met onze partners bij hun klanten zitten, kunnen we hiermee drie onderwerpen in één keer aanraken. Partners kunnen op dit vlak ook veel kennis toevoegen. En als ze kennis missen, kunnen wij dat altijd aanvullen.” Van Rheenen: “Maar het is wel iets waarvoor partners een bewuste keuze moeten maken en waarvoor ook een bepaalde omvang nodig is. Het is zeker niet voor iedereen weggelegd.”

Voor de muziek
Van Rheenen is duidelijk enthousiast over de nieuwe samenwerking. “Ik kom Nutanix al een paar jaar lang overal tegen. Ze zijn heel goed in het evangeliseren en behalve dat ze een goed verhaal hebben, zie je dat het technisch ook klopt en daardoor zijn hun resultaten nu zo goed.” De Jong vult hem aan: “Wat Nutanix heel goed doet, is dat ze telkens voor de muziek uit blijven lopen. Ze zetten steeds een stap extra en zijn daarom ook leider in het Gartner-kwadrant. Wat Nutanix betreft is HCI eigenlijk al verleden tijd; het is een bouwsteen in de Enterprise Cloud ervaring die het bedrijf creëert voor zijn klanten. In die zin zijn ze HCI al ontstegen. Desalniettemin blijven ze oog houden voor de huidige behoefte in de markt en zorgen ervoor dat de oplossingen toepasbaar blijven in de praktijk.”

Van Rheenen sluit af: “Wat ik ook interessant vind, is dat er in het hele ecosysteem om Nutanix heen, met de technologische partners, een mooie vibe is. Bij events voelt je het gewoon bruisen. Veel van die partners zijn ook vendoren bij ons, dus ook in dat opzicht is Nutanix een uitstekende toevoeging.”

Door: Johan van Leeuwen

Terug naar nieuws overzicht
Cloud