Witold Kepinski - 10 april 2018

TSS koopt Duitse software specialist ergovia

Total Specific Solutions (TSS) breidt zijn positie op de Duitse softwaremarkt verder uit met de overname van ergovia GmbH. ergovia is een bedrijf voor verticale marktsoftware (VMS) dat actief is in documentbeheer voor de onderwijs- en kinderopvangsector, specifiek gericht op het ondersteunen van sleutelprocessen met betrekking tot persoonlijk onderwijs.

ergovia is een van de marktleiders in de Duitse educatieve software verticaal voor documentbeheer met door de overheid gefinancierde educatieve programma's. Hun oplossing 'stepnova' is een webgebaseerd softwaresysteem dat individuele educatieve plannen, vergaderingen en interviews, presentielijsten en beveiligde communicatie tussen de onderwijsaanbieder en de overheidsinstelling (Uitzendbureau) documenteert. ergovia's tweede oplossing is 'stepfolio', een documentbeheersuite voor het veilig documenteren van de ontwikkeling van kinderen binnen kinderopvang.

Jasper Bollen, General Manager bij TSS: "We kijken voortdurend naar mogelijkheden om verder uit te breiden naar Europa en Duitsland is een van onze focuslanden. Met de overname van ergovia zijn we ervan overtuigd dat we een uitstekend bedrijf hebben verworven dat marktleider is in zijn branche en dat we nog succesvoller kunnen maken door onze internationale ervaring en kennis van VMS-management met hen te delen. Met de heer Jens Buchloh en zijn managementteam bij TSS komen ze met een unieke skillset en kennis van de educatieve markt, evenals een grondige kennis van de Europese verordening voor gegevensbescherming en agile management. Ik kijk er naar uit om ergovia ook hun best practices met alle TSS te laten delen. "

Jens Buchloh, Managing Director van ergovia: "We hebben ons op de Duitse markt gevestigd als een van de toonaangevende softwareleveranciers in de educatieve branche. We zijn ambitieus en willen graag onze positie op die markt uitbreiden. In TSS hebben we de juiste partner gevonden om ons te helpen die volgende stap te zetten. Deel uitmaken van een wereldwijde leider van het VMS, CSI, geeft ons toegang tot nieuwe werkwijzen en inzichten en we verheugen ons erop onze kennis van educatieve software met TSS te delen. Het team en ik zullen blijven werken vanuit onze kantoren in Kiel, Nürnberg en Brühl. "

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!