Redactie - 10 april 2018

Fontys Hogeschool ICT winnaar Blockchain Hackathon

Fontys Hogeschool ICT winnaar Blockchain Hackathon image

De voormalige suikerfabriek in Groningen was gastheer tussen 5 en 8 april 2018 voor de grootste fysieke Blockchain Hackathon ter wereld. Vier dagen en nachten gingen 700 tech pioniers van over de hele wereld verdeeld in 63 teams aan de slag met innovatieve en toekomstbestendige toepassingen met behulp van blockchaintechnologie op basis van diverse thema’s. Zo ook het team van Fontys Hogeschool ICT Eindhoven, De FHICTchaingers. Zij gingen met de eerste prijs naar huis in de categorie “Future of Pensions!”

Jongeren bewust maken over pensioen

De FHICTChaingers bestaande uit studenten, alumni en een docent van Fontys Hogeschool ICT Eindhoven (Steve Thijssen, Eveline Druncks, Sebastiaan Verdonk, Toon van Strijp, Jordy Vonk, Tim van Iersel en Erdinc Sacan) maken jongeren bewust over hun pensioen met behulp van micro transacties. Eveline Druncks, woordvoerster van FHICTchaingers legt uit: “Jongeren zijn helemaal niet bezig met hun pensioenen, het is een ver van mijn bed show voor ze. Bewustwording onder jongeren is een issue voor pensioenfondsen. Dit willen wij als team tackelen door jongeren (in principe iedereen) na te laten denken over zijn/ haar pensioen met micro transacties. Bij ieder touchpoint, bijvoorbeeld bij het ontvangen van statiegeld, inleveren van oude mobieltjes, verschil in daltarieven van stroom kan je beslissen om het statiegeld nu te ontvangen of dit te laten storten in je pensioenfonds. Dit voeren we uit doormiddel van Blockchain technologie.”

De juryleden waren erg enthousiast over het idee. Dit waren o.a. staatssecretaris van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops, Mattereum oprichter en CEO Vinay Gupta en Special Envoy voor Startup Delta ZKHPrins Constantijn van Oranje-Nassau.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!