Witold Kepinski - 10 april 2018

Servicepunt71 besteedt beheer ICT-infrastructuur uit aan Avit

Servicepunt71 besteedt beheer ICT-infrastructuur uit aan Avit image

Servicepunt71 verzorgt de interne bedrijfsvoering voor de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude en het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland. De organisatie heeft na het doorlopen van een aanbestedingsprocedure het volledige beheer van de ICT-infrastructuur (met uitzondering van LAN, wifi en end point devices) aan Avit gegund. Deze omgeving is inmiddels door Avit in beheer genomen. Het betreft onder andere het beheer, onderhoud en lifecycle management van de netwerkswitches (exclusief de wireless-omgeving) en tevens de op Flexpodgebaseerde datacenteroplossing van Servicepunt71. Hierdoor krijgt de organisatie meer ruimte voor haar kerntaken: het verlenen van diensten op het gebied van HRM, ICT, Facilitaire zaken, Financiën, Inkoop en Juridische zaken.

Voor Servicepunt71 past deze uitbesteding binnen zijn doelstelling om meer een regiefunctie te gaan vervullen. Ook wordt meer specialistische kennis buiten de deur gezocht en stapt de organisatie over naar de cloud. Avit vervult hierbij een adviserende en ondersteunde rol. Maar ook op het gebied van innovatie, vervanging van verouderde systemen en security geeft Avit Servicepunt71 adviezen.

Na een aanbesteding is de keuze op Avit gevallen vanwege de expertise en de kwaliteit van de dienstverlening. Begin 2018 is gestart met het overnemen van de verschillende monitoring- en beheertaken en eind maart 2018 zullen alle beheertaken volledig zijn overgenomen door Avit.

Ronald Kraanen (foto), algemeen directeur van Avit: “De eisen die aan de ICT en met name de onderliggende infrastructuur worden gesteld, worden in verband met digitalisering steeds veeleisender. Wij zien steeds vaker dat onze opdrachtgevers meer naar een regierol transformeren, en daarbij zoeken naar partners die strategisch en operationeel de inrichting en het beheer van hun ICT infrastructuur overnemen. Wij vinden dat daar niet alleen technische expertise voor nodig is, maar ook dat wij toegevoegde waarde moeten kunnen brengen in de sector waarin de betreffende organisatie actief is. De keuze van Servicepunt71 voor Avit geeft aan dat onze dienstverlening goed aansluit op de behoeften van de publieke sector."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!