Redactie - 11 april 2018

Maxeler IoT-Labs nestelt zich in Delft

Maxeler IoT-Labs nestelt zich in Delft image

Techincubator YES!Delft heeft Britse Maxeler IoT-Labs officieel verwelkomd samen met de Delftse wethouder Economie, Cultuur en Ruimtelijke Ordening Ferrie Förster en Chris van Voorden, hoofd Foreign Investments van InnovationQuarter. Georgi Gaydadjiev, directeur van de vestiging, nam een speciale welkomstplaquette in ontvangst ter ere van de feestelijke gelegenheid.

Maxeler werd in 2003 opgericht en heeft vestigingen in Londen en Californië. Het bedrijf bouwt snelle computersystemen op maat die specifieke problemen oplossen. De nieuwe vestiging start met drie medewerkers, maar binnen drie jaar moeten dit er tien tot twintig zijn. De aanwezigheid van talent gaf dan ook de doorslag bij de keuze voor YES!Delft. Gaydadjiev: “De TU Delft is een Europese topuniversiteit. Nabijheid is een must voor een nauwe samenwerking en het werven en opleiden van talent. Onze huidige samenwerking met Stanford en Imperial College heeft zeer goede resultaten gebracht en wij willen dit succes in Delft herhalen. YES!Delft met zijn geweldige faciliteiten hielp ons om snel onze Nederlandse vestiging op te starten.”

De vestiging van het Britse bedrijf sluit nauw aan bij de ontwikkelingen in de regio, benadrukt Chris van Voorden, hoofd Foreign Investments van InnovationQuarter: “Maxeler is een aanwinst voor Zuid-Holland en draagt bij aan de snelgroeiende digitale economie van de regio. De technologie van Maxeler past goed bij de digitale transitie die onze provincie doormaakt. Het bedrijf versterkt daarmee ook onze positie als ‘Digital Gateway to Europe’.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!