Belgische Participium haalt serial entrepreneur Paul Indekeu aan boord

13-04-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Belgische Participium haalt serial entrepreneur Paul Indekeu aan boord

Paul Indekeu vervoegt Jan Lagast in de Raad van Bestuur van de Belgische bedrijvenbouwer Participium en van alle participaties. Lagast heeft de organisatie met succes uit de startblokken gehaald en krijgt met Indekeu nu een ervaren collega-bestuurder aan boord die de groei zal helpen ondersteunen.

Paul Indekeu is ongeveer een jaar geleden als mede-investeerder in Participium gestapt. Ondertussen heeft hij zijn inbreng verhoogd tot 500.000 euro en werd hij benoemd tot gedelegeerd bestuurder in Participium en haar participaties. Oprichter Jan Lagast blijft voorzitter van de Raad van Bestuur.…

Indekeu en Lagast zij ondernemers. Allebei hebben ze vroeg in hun carrière een eigen bedrijf opgestart, lang voor het woord start-up bestond. In tegenstelling tot de klassieke start-up en VC-wereld geloven ze allebei in rendementen op de middellange termijn. Hoe gelijk hun visie en waarden ook mogen zijn, hun ervaring en expertise is zeer complementair. Waar Jan als visionair heel sterk is in ideeën bedenken en vorm geven – from 0 to 1 – is Paul Indekeu heel sterk in het realiseren van groei. Zo bracht hij SoftCell eind vorige eeuw in nauwelijks 10 jaar van 3 naar 150 medewerkers en lag hij begin deze eeuw mee aan de basis van het succesverhaal Compex. Toen hij daar aan boord kwam was het een Vlaamse KMO met 50 ingenieurs. Enkele jaren later telde het in 4 landen 150 medewerkers, om vervolgens te worden opgemerkt door Siemens. Nu zal Indekeu bij Participium groei helpen realiseren.

Kernwoorden Industry 4.0, GDPR, zelfsturing en blockchain

Participium heeft tot nog toe drie groepen van bedrijven gecreëerd:

De eerste groep werkt onder het Forte-merk. Forte helpt technologische en industriële bedrijven om nog relevanter te worden nu Industry 4.0 hun bestaande value chain door elkaar gooit. Forte heeft o.a. een adviestak gespecialiseerd in “customer intimacy”, een opleidingscentrum voor industrial sales & marketing, en een staffing-bedrijf voor o.a. project sales engineers en B2B marketing managers.

Dan is er de tak IDlegcy. IDlegcy helpt bedrijven correct om te springen met de digitale identiteit van klanten en werknemers – zelfs tot na hun overlijden. Een van de bedrijven uit deze tak heeft een eigen technologie (patent pending) om via blockchain te verzekeren dat online accounts bij overlijden correct worden afgesloten. IDlegcy werkt nu aan een app om GDPR-verplichtingen volautomatisch na te komen.

De derde tak is Funky & C°, adviesverlening en IT-implementatiebegeleiding die bedrijven helpt team-managers en project-managers die informatie te geven die ze nodig hebben om correct te kunnen omgaan met nieuwe organisatievormen zoals zelfsturing. FunkyTime NV is in deze tak de creator van tools. Binnenkort wordt de laatste legal entity FunkyTeam NV opgericht voor de adviesverlening.

De focus voor 2018 ligt op het realiseren van groei in die vennootschappen. Ondertussen nemen Indekeu en Lagast de tijd om op zoek te gaan naar enkele nieuwe investeerders, getrouw aan naam ‘Participium’ en het logo “+=x” wat impliceert dat met enkele extra mensen, enkele extra financiers en enkele extra projecten een mooie multiplicator kan worden gerealiseerd voor het menselijke en financiële kapitaal van de onderneming.

Terug naar nieuws overzicht