Witold Kepinski - 11 april 2018

Capgemini tekent nieuw contract met Eneco Groep

Eneco Groep sluit een vier-en-een-halfjarig contract, ter waarde van 30 miljoen euro, met de Nederlandse vestigingen van Capgemini en Sogeti. Zij zullen in samenwerking met Eneco de IT-diensten transformeren om hiermee invulling te geven aan de innovatieagenda van Eneco Groep en haar visie op het realiseren van een meer duurzame wereld via continuïteit, vernieuwing en agile services.

Na een aanbesteding zijn Capgemini en Sogeti gezamenlijk geselecteerd vanwege hun vaardigheden op gebied van cloudmanagement, applicatiediensten, end user services en service-integratie. De Capgemini Group zet haar internationale expertise in en helpt zo Eneco met het verbeteren van digitale klantervaringen en met het bieden van innovatieve diensten zoals smart home energie oplossingen.

"In een voortdurend veranderend energielandschap heeft Eneco behoefte aan een partner met bijzonder veel kennis en begrip van de markt om hen te helpen bij de IT-transformatie", aldus Perry Stoneman, Utilities Global Sector Lead bij Capgemini Group. "Wij zijn trots dat we geselecteerd zijn om het IT-landschap van Eneco te transformeren. We onderschrijven de ambities van Eneco en werken graag samen om klanten van Eneco meer innovatief en wendbaar van dienst te kunnen zijn."

Mario Suykerbuyk Chief Information Officer bij Eneco Groep: "We zijn erg verheugd om samen te werken met de teams van Capgemini en Sogeti om opnieuw te profiteren van hun sterke marktervaring en strategische, toekomstgerichte aanpak. We zijn ervan overtuigd dat onze partners onze duurzame en digitale ambities zullen versnellen door innovatieve diensten voor onze klanten te ontwikkelen met behulp van flexibele en agile IT."

Sinds 2007 is de Capgemini Group een vertrouwde partner van Eneco Groep, die bijdraagt aan innovatie en de modernisering van bedrijfsprocessen. Dit contract zal een reeks nieuwe cloudtransformatie- en systeemintegratiediensten toevoegen aan de werkzaamheden van de Capgemini Group met één van de toonaangevende energiespelers ter wereld.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!