Witold Kepinski - 12 april 2018

Splunk introduceert Industrial Asset Intelligence

Splunk heeft de beperkte beschikbaarheid van Splunk Industrial Asset Intelligence (IAI) aangekondigd, een Internet of Things (IoT) oplossing. Splunk IAI helpt organisaties in de industrie, olie en gas, transport, energie en nutsbedrijven om industriële IoT-gegevens in realtime te monitoren en analyseren om een ??eenvoudig overzicht te creëren van complexe industriële systemen, terwijl de uitvaltijd van uitrustingen wordt geminimaliseerd.

Met de snelle toename van IoT-gegevens worden volgens Splunk industriële ingenieurs en analisten vaak overweldigd door de enorme hoeveelheid machinegegevens die tegenwoordig wordt gegenereerd door uiteenlopende industriële regelsystemen en sensoren. Splunk IAI biedt een pakket van functies waarmee klanten hun operationele strategie kunnen draaien van reactief tot proactief. "Real-time analyses zijn een absolute must voor fabrikanten van vandaag, maar organisaties worstelen met het overbruggen van de kloof tussen legacy-systemen, industriële assets en sensorgegevens", aldus Ammar Maraqa, senior vice president, bedrijfsvoering en strategie en general manager van IoT Markets , Splunk. "Splunk IAI biedt een enkele oplossing die ervoor zorgt dat industriële systemen op volle capaciteit draaien, waardoor organisaties aanzienlijk middelen en geld kunnen besparen op ongeplande downtime."

Data

Splunk IAI is gebouwd op Splunk Enterprise en maakt het vastleggen en correleren van gegevens uit Industrial Control Systems (ICS), sensoren, SCADA-systemen en applicaties mogelijk, waardoor apparatuur en operationele problemen in real-time eenvoudig kunnen worden bewaakt en gediagnosticeerd. Deze datagedreven benadering van industriële activiteiten stelt klanten in staat sneller op problemen in te spelen zonder de productie te beïnvloeden, waarbij ongeplande downtime miljoenen dollars aan verloren inkomsten kan opleveren, zo beweert Splunk.

Een limited availability-release van Splunk IAI zal op 23 april 2018 worden geïntroduceerd op de industriële conferentie in de Hannover Messe, met algemene beschikbaarheid voor alle Splunk-klanten dit najaar.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!