Witold Kepinski - 11 april 2018

Cisco Tetration Workload Protection biedt SaaS en Virtual Appliance

Cisco Tetration Workload Protection biedt SaaS en Virtual Appliance image

Cisco heeft twee nieuwe verbruiksmodellen aangekondigd voor zijn Cisco Tetration oplossing voor het datacenter en de cloud: Tetration SaaS, de cloudgebaseerde oplossing voor cloud-first en cloud-only organisaties, en Tetration-V, een software-only versie die een virtueel apparaat gebruikt voor kleinere implementaties.

Beide modellen bieden dezelfde functies en functionaliteit als de oorspronkelijke on-premises formulierfactoren van Tetration. Tetration automatiseert de afhankelijkheidstoewijzing van toepassingen en het genereren en afdwingen van beleidsregels op het witte vlak, geeft inzicht in de netwerkprestaties en biedt bescherming van cloud-werkbelastingen. Met de Tetration API's kunnen IT-organisaties aangepaste applicaties maken met toegang tot Tetration-gegevensbronnen, waardoor het exporteren en afdwingen van beleid dat door Tetration wordt gegenereerd door SDN-controllers en beveiligingsapparaten mogelijk is.

Met de nieuwe consumptiemodellen kunnen organisaties Tetration-technologie binnen enkele uren toepassen, zonder initiële investering en de flexibiliteit om te betalen terwijl ze groeien.

Met Tetration SaaS profiteren organisaties van de voordelen van een volledig beheerd model, waaronder:

Werkbelastingsbeveiligingsfuncties zonder interne hardwarevereisten

Bescherming voor on-premise, publieke en private cloudworkloads

Schaalbaarheid tot 25.000 workloads

Dataretentie voor maanden

Sneller aan boord om de voordelen van het platform snel te realiseren

Ingebouwde mogelijkheid voor hoge beschikbaarheid en disaster recovery

Service ondersteund door SLA's van wereldklasse

Beheerde services geleverd door Cisco-kanaalpartners

Voor organisaties die minder dan 1000 workloads gebruiken en de voorkeur geven aan een benadering waarbij alleen software wordt gebruikt, is Tetration beschikbaar op een virtueel apparaat. Het biedt implementatie met één muisklik en stelt organisaties in staat hun eigen server- en opslaginfrastructuur te gebruiken.

Beide Tetration-modellen leveren een kant-en-klare oplossing om datacentertoepassingen, hun gedetailleerde afhankelijkheden en het onderliggende beleid tussen verschillende applicatieniveaus te identificeren. Operators kunnen een zero-trustmodel implementeren met behulp van whitelistbeleid en -segmentatie, het gedrag van serverprocessen bewaken en softwaregerelateerde kwetsbaarheden identificeren. Tetration kan ernstige beveiligingsgebeurtenissen identificeren, zoals bepaalde Spectre- en Meltdown-exploits waarbij gedragsgebaseerde anomalieën worden gebruikt, waardoor proactieve quarantaine van getroffen servers mogelijk wordt. Met deze aanpak biedt Tetration overal ter wereld bescherming voor hybride cloud omgevingen, aldus Cisco.

Cisco's architecturale benadering van beveiliging

Tetration is ook een kerntechnologie in Cisco's datacenter-beveiligings- en werkbelastingsbeveiligingsportfolio. Tetration werkt met Cisco ACI en de beveiligingsportfolio van Cisco, waaronder Cisco Firepower® Next-Generation Firewall (NGFW), Next-Generation IPS (NGIPS), Advanced Malware Protection (AMP) en Stealthwatch voor effectieve beveiliging die overal de werklast volgt. Nu kunnen operators alles in hun netwerk zien, het aanvalsoppervlak verkleinen en voorkomen dat datacenter-inbreuken lateraal over de werkbelasting worden verplaatst.

Cisco Services for Tetration

Desgevraagd kan Cisco ook professionele en ondersteunende services bieden voor Tetration SaaS en Tetration-V, waaronder: ondersteuning voor Tetration-onboarding en use-case-ondersteuning om de acceptatie van Tetration te versnellen en het beleid en de beveiliging te optimaliseren, wat resulteert in een snellere waarderingstijd met Tetration.

Cisco Tetration SaaS is gepland voor mei 2018. Tetration-V is nu beschikbaar.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!