Witold Kepinski - 11 april 2018

Red Hat Enterprise Linux 7.5 biedt consistentie voor hybride IT-omgevingen

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat Enterprise Linux 7.5, de nieuwste versie van het toonaangevende enterprise Linux-platform. Als basis voor hybride cloudomgevingen biedt Red Hat Enterprise Linux 7.5 verbeterde beveiligings- en compliance-instellingen en tools om opslagkosten te verlagen. Het platform kan bovendien geïntegreerd worden met de Microsoft Windows-infrastructuur, zowel on-premise als in Microsoft Azure, en de gebruiksvriendelijkheid is verbeterd.

Naarmate enterprise IT-omgevingen zich uitstrekken over een variëteit aan omgevingen, van bare-metal tot private en publieke clouds, proberen organisaties vaak bestaande infrastructuur- en applicatie-investeringen te koppelen aan nieuwe digitale technologieën. Red Hat Enterprise Linux 7.5 helpt bedrijven deze uitdaging aan te gaan door de complexiteit van de infrastructuur en de bijbehorende kosten te verminderen en tegelijkertijd het beheer van hybride IT-omgevingen te vereenvoudigen.

Verbeterde hybride cloudbeveiliging en compliance

Hybride IT-omgevingen bieden bedrijven nieuwe mogelijkheden, maar kunnen tegelijk ook beveiligingsuitdagingen voortbrengen. Om beter tegemoet te komen aan de uiteenlopende beveiligingseisen voor hybride omgevingen, biedt Red Hat Enterprise Linux 7.5 verbeterde softwarebeveiligingsmogelijkheden om risico's te beperken.

Een belangrijk onderdeel van deze besturingselementen is beveiligingsautomatisering door de integratie van OpenSCAP met Red Hat Ansible Automation. Dit is ontworpen om het direct creëren van Ansible Playbooks op basis van OpenSCAP-scans mogelijk te maken. Gevoelige gegevens kunnen nu ook beter worden beveiligd in uiteenlopende omgevingen met verbeterde Network-Bound Disk Encryption, die automatische decodering van gegevensvolumes ondersteunt.

Verbeterde opslagprestaties en efficiëntie

Naarmate bedrijven hun bestaande IT-investeringen willen uitbreiden om zowel hybride cloudimplementaties te ondersteunen als overheadkosten te verlagen, wordt opslagoptimalisatie een steeds belangrijker onderdeel van de strategie. Red Hat Enterprise Linux 7.5 kan helpen met het implementeren van VDO’s (Virtual Data Optimizer), die ontworpen zijn om de kosten voor gegevensopslag in de cloud en on-premise met maximaal 83 procent te verlagen. Dit percentage is gebaseerd op een intern onderzoek van Red Hat. VDO reduceert gegevensredundantie en verbetert de effectieve opslagcapaciteit door de-duplicatie en compressie van gegevens voordat die op een schijf terechtkomen.

Vereenvoudigd beheer

Red Hat Enterprise Linux 7.5 vereenvoudigt complexe taken, zoals systeembeheer, dankzij een verbeterde cockpit beheerconsole. Daarnaast biedt Red Hat Enterprise Linux 7 nieuwe functionaliteit en integratie met Windows-gebaseerde infrastructuur, verbeterd beheer en communicatie met Windows Server-implementaties, veiligere gegevensoverdracht naar Microsoft Azure en prestatieverbeteringen voor complexe Microsoft Active Directory-architecturen. Al met al kan dit organisaties een soepelere overgang bieden als zij de schaalbaarheid en flexibiliteit van Red Hat Enterprise Linux 7.5-implementaties willen combineren met hun bestaande Windows-gebaseerde IT-investeringen.

Linux-containers

Applicaties in containers en een containergebaseerde infrastructuur zijn vaak fundamentele componenten van vele digitale transformatiestrategieën. Red Hat Enterprise Linux 7.5 benadrukt leiderschap van Red Hat bij het productieklaar maken van op containers gebaseerde technologie. De beveiliging van containers is ook verbeterd door de toevoeging van proactieve beveiligings- en compliance-configuratie.

Red Hat Enterprise Linux 7.5 ondersteunt ook Buildah, een opensource-hulpprogramma dat ontwikkelaars helpt bij het maken en wijzigen van Linux-container-images zonder dat een volledige container-runtime of -daemon op de achtergrond wordt uitgevoerd. IT-teams kunnen hierdoor sneller container-applicaties bouwen en uitrollen en er hoeft er geen volledige container-engine te draaien. Dit verkleint de attack surface.

Meerdere architecturen
Red Hat Enterprise Linux 7.5 is beschikbaar voor alle architecturen, waaronder x86, IBM Power, IBM z Systems en 64-bit Arm. Deze versie ondersteunt ook single-host KVM-virtualisatie en Open Container Initiative (OCI)-formated runtime-omgeving en base image voor IBM z Systems.

cont

Red Hat Enterprise Linux 7.5 is per direct beschikbaar in de Red Hat Customer Portal voor alle klanten met een actief Red Hat Enterprise Linux-abonnement.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!