Witold Kepinski - 11 april 2018

Veeam en Pure Storage bieden datamanagement platform

Veeam en Pure Storage bieden datamanagement platform image

Veeam Software, aanbieder van backup, recovery en availability oplossingen en Pure Storage, aanbieder van een platform voor all-flash storage, slaan de handen ineen. Samen introduceren zij een integratie tussen het Veeam Availability Platform en de Pure Storage FlashArray die moderne enterprises business continuity, flexibiliteit en intelligence biedt.

De integratie van de cloud storage mogelijkheden van de Pure Storage FlashArray met het Veeam Availability Platform versterkt de kracht van beide oplossingen en maakt ze waardevoller voor gezamenlijke klanten in de digitale wereld.

“Storage-integratie is een belangrijk aspect van het Veeam Availability Platform”, zegt Danny Allan, vicepresident Product Strategy van Veeam. “Het verbetert back-up en recovery en gaat nog verder door digitale bedrijven de mogelijkheid te geven om op nieuwe manieren gebruik te maken van data om waarde te creëren. Denk hierbij aan meer flexibiliteit, snellere time-to-market, lagere kosten, minder risico’s en beter operationeel beheer. Door onze samenwerking met Pure Storage geven we onze klanten nieuwe mogelijkheden om concurrentievoordeel te behalen.”

De nieuwe Veeam- en Pure Storage-integratie is ontworpen om te kunnen voldoen aan de eisen van de moderne ‘Always-On Enterprise’ – een onderneming die opereert met vernieuwde recovery SLA’s – door het volgende mogelijk te maken.

Uitstekende databeveiligings- en back-upprestaties met Veeam Backup for Storage Snapshots: gezamenlijke klanten kunnen de impact op hun productieomgeving verlagen door gebruik te maken van Pure Storage-snapshots en vaker back-ups te maken om zo RPO’s sterk te verbeteren. Verder kunnen klanten snapshot-only-taken creëren om zo meer recovery points te creëren.

Snellere en efficiëntere recoveries met Veeam Explorer for Storage Snapshots: klanten kunnen losse items of gehele VM’s snel en efficiënt herstellen, rechtstreeks vanuit Pure Storage-snapshots, voor veel snellere RTO’s.

Makkelijk toegang tot kopieën van data met Veeam DataLabs (voorheen: Veeam Virtual Labs): klanten kunnen Pure Storage-snapshots gebruiken om een on-demand geïsoleerde testomgeving te creëren. En zo kopieën van een workload te gebruiken voor tests en ontwikkeling, analyse en beveiliging, en zo voorbereid te zijn op veranderingen.

Rapid Recovery: gezamenlijke klanten kunnen gebruikmaken van Pure Storage FlashBlade, het eerste scale-out storagesysteem in de markt, dat speciaal gemaakt is voor ongestructureerde data, als Veeam Ready Repository. Dit biedt klanten de mogelijkheid om te profiteren van alle Veeam-softwaremogelijkheden. Deze gezamenlijke oplossing verkort de tijd voor data recovery voor grote datasets en belangrijke applicaties van dagen tot enkele minuten.

Verder kan Pure Storage FlashStack, een Converged Infrastructure-oplossing (CI) die bedrijven de mogelijkheid biedt om digitale omzet te vergroten en te beschermen, ook gebruikt worden met Veeam om zo CI-beschikbaarheid te maximaliseren met het Veeam Availability Platform.

“Involta heeft sterke strategische partnerships ontwikkeld met Pure Storage en Veeam, en die zijn de sleutels gebleken voor ons succes op het gebied van managed services”, zegt Mike Meloy, General Manager van Involta, LLC, de eerste MSP-partner van Pure Storage in de Verenigde Staten en een Platinum Veeam Cloud & Service Provider-partner (VCSP). “Het is onze missie om de informatievoorziening rond IT en rond volledige infrastructuren te vereenvoudigen voor organisaties die sterk leunen op IT voor hun resultaten. Veeam en Pure Storage voorzien in een betere schaalbaarheid van onze systemen, in betere prestaties en in kleinere back-up- en replicatiewindows. De integratie op API-niveau zorgt voor een sterke reductie van de complexiteit van onze dataprotectiedesigns. Dat maakt het mogelijk om klanten sneller online te krijgen en vermindert het bandbreedtegebruik. Het is altijd positief als je kunt besparen op tijd en resources.”

De belangrijkste voordelen van het partnership tussen Veeam en Pure Storage

Business continuity: organisaties beschikken over de middelen om de beschikbaarheid van hun dataomgevingen te waarborgen. Het partnership versterkt het vertrouwen van de gebruikers, dat hun data altijd beschikbaar zijn op het moment dat ze die nodig hebben.

Flexibiliteit: Pure en Veeam bieden gezamenlijk een flexibele infrastructuur en operationele eenvoud, wat het leveren van on-demand, flexibele diensten aan gebruikers, ontwikkelaars en applicaties binnen private-, public- en SaaS-clouds vergemakkelijkt, zonder enige verstoring.

Informatievoorziening: gezamenlijke klanten beschikken over de mogelijkheid om al hun data continu te analyseren. Daarmee wordt ingespeeld op de vraag binnen organisaties naar realtime analytics voor een brede reeks van data en datatypes.

“Pure Storage en Veeam hebben voorheen zeer complexe omgevingen sterk vereenvoudigd. De toevoeging van Veeam-snapshotintegratie aan FlashArray, gecombineerd met FlashBlade for Rapid Recovery biedt een end-to-end platform dat modern, eenvoudig en toekomstbestendig is”, zegt Michael Sotnick, vicepresident Field and Channel Operations van Pure Storage.

De integratie profiteerde van de nieuwe Veeam Universal Storage API die het proces van storage-integratie met het Veeam Availability Platform vereenvoudigt. Daardoor kunnen bepaalde Veeam Alliance Partners, zoals Pure Storage, sneller geïntegreerd worden. Dat biedt een grotere groep klanten voordelen in kortere tijd en leidt tot een hoger resultaat op hun IT-investeringen.

“In onze studie ‘Voice of the Enterprise Storage Budgets and Outlook’ gaf 51 procent van de respondenten aan dat ze integratie of bundeling willen als het gaat om hun back-up- en disaster recovery-tools en hun platforms, terwijl 29 procent integratie wil tussen hun hybrid-clouddata en workloadmobiliteit”, zegt Henry Baltazar, Research Vice-President van 451 Research. “De nieuwe integratie tussen Pure Storage en Veeam is in lijn met deze trends. Deze integratie wordt alleen nog maar belangrijker nu organisaties zoeken naar manieren om de operationele efficiency van hun omgevingen te verbeteren. Dit partnership is een interessante samenwerking tussen twee partijen: de kracht van Pure Storage in high-performance all-flash storage en Veeam’s efficiënte dataprotectie- en beheermogelijkheden. Hierdoor zijn beide partners in staat in te spelen op een groter deel van de behoeften van hun individuele klanten dankzij een end-to-end aanbod.”

De integratie tussen Veeam en Pure Storage is beschikbaar als storageplug-in voor het Veeam Availability Platform en is te downloaden via de website van Veeam.

Meld u aan voor een live-sessie om meer te weten te komen over de integratie tussen Veeam en Pure Storage.

Aanmelding is vanaf nu ook mogelijk voor VeeamON 2018, de belangrijkste conferentie over Intelligent Data Management. Deze vindt plaats van 14 tot en met 16 mei 2018 in Chicago (Verenigde Staten).

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!