Inergy en LIAS bundelen krachten

12-04-2018 | door: Witold Kepinski

Inergy en LIAS bundelen krachten

Inergy Analytical Solutions, een gespecialiseerde Managed BI en Data Analytics service provider, gevestigd te Woerden, gaat samen met het in Ede gevestigde LIAS Software. Danny Bosman, CEO van LIAS Software, blijft als aandeelhouder betrokken en treedt toe tot de directie van Inergy. Door de businesscombinatie ontstaat een zeer solide bedrijf met 130 werknemers en een focus op vier markten: overheid, retail/consumer, finance en logistiek.

LIAS Software is leverancier van een brede suite aan software en diensten op het gebied van Corporate Performance Management, planning en control, managementinformatie en risicomanagement. Met de software van LIAS houden klanten grip op hun ‘planning en control’ cyclus. Daarnaast helpt de software te voldoen aan vraagstukken als digitalisering en het vergroten van transparantie binnen overheden. Ruim 140 overheidsorganisaties werken momenteel met deze software, waaronder waterschappen, regionale samenwerkingsverbanden, provincies en met name gemeenten.

De producten en diensten van Inergy en LIAS sluiten naadloos op elkaar aan en spelen in op de trend van het steeds dichter bij elkaar komen van BI / Analytics en CPM software.

Samenwerking LIAS Software – Inergy
Mathijs van Houweninge (Directeur van Inergy): ‘Inergy is verheugd met deze stap; wij zijn erg enthousiast om de groei van LIAS verder te ondersteunen. Verder kunnen wij onze kennis en kunde op het gebied van BI, analytics en datawarehousing technologie nu ook in het overheidsdomein beschikbaar stellen en bieden wij deze klanten een breder pakket aan producten en diensten.’

Danny Bosman (Algemeen directeur van LIAS): ‘Naast meer grip op planning en control willen overheidsbestuurders inwoners, bedrijven en andere partijen intensiever bij hun ambities, ontwikkelingen en geleverde prestaties betrekken. Ze geven daarom prioriteit aan publicaties op dit gebied en aan transparantie- en communicatiedoelstellingen. Complexe systemen met veel data omzetten naar bruikbare informatie is uiterst belangrijk in besturingsvraagstukken. Wij leveren met de combinatie van Inergy en LIAS Software een productaanbod dat goed aansluit op deze ontwikkelingen.’

Main Capital investeerde in 2017 in Inergy en ondersteunt te groep bij het verder uitbouwen van de business in komende jaren, zowel met autonome groei als door groei door middel van gerichte acquisities.

Terug naar nieuws overzicht