Witold Kepinski - 12 april 2018

HP, GE Additive en EOS leiden omzetgroei in 3D Printing markt

HP, GE Additive en EOS leiden omzetgroei in 3D Printing markt image

HP, GE Additive, SLM Solutions en EOS zagen ten minste double-digit jaar-op-jaar groei in omzet via de verkoop van 3D-printers in de collectieve Industrial / Professional markt in Q4 2017. Er werd een omzetgroei van 40 procent in deze sector gehaald. Stratasys bleef leiding geven in het totale omzetaandeel, waarbij deze leveranciers de rest van de top 5 vormden. Dit meldt marktonderzoeksbureau CONTEXT.

Stratasys en HP richten zich momenteel alleen op het afdrukken van polymeren toepassingen en staan ??bovenaan de ranglijst in de verkoop van polymeermachines; ze staan boven Carbon en 3D-systems. Als het gaat om 3D-printers voor metalen, nam GE Additive de toppositie in marktaandeel over dankzij een fenomenale tweede helft van het jaar. EOS en SLM Solutions treden toe als wereldleiders op het gebied van metaal-machine-inkomsten.

"In de loop van het jaar als geheel zagen de lange tijd marktleiders Stratasys en 3D Systems de inkomsten van de verzending van machines wat dalen terwijl GE Additive en HP een groei doormaakten, waardoor het volledige segment Industrial / Professional een jaar op 23% presteerde -jaargroei in printerinkomsten", zegt Chris Connery, VP voor Global Analysis bij CONTEXT. "Het segment zag ook dat het aantal verkochte printereenheden voor het eerst in drie jaar groeide; 11.453 industriële / professionele printers werden in 2017 verzonden, 5% meer dan in 2016. "Gemeten naar het aantal verzonden eenheden waren de leiders voor het volledige jaar Stratasys, 3D Systems, EnvisionTEC en EOS met Carbon en HP vrijwel op de vijfde plaats".

In de sector Persoonlijk / Desktop zag XYZprinting een groei van het aandelenaandeel van slechts 1% voor het jaar. Nieuw in de ranglijst van het volledige jaar zijn totale verzendingen van Prusa Research. Prusa blinkt vooral uit in de verkoop van pakketzendingen - maar de totale verkoop van het bedrijf voor kits en sets wordt hier gekwantificeerd vanwege hun impact op de markt.

Wanneer de markt is onderverdeeld in een PERSONAL-klasse die 3D-printers bestrijkt die onder 2500 dollar zijn geprijsd, en een PROFESSIONELE klasse die prijzen omvat van $ 2,5K tot $ 20K, leiden Ultimaker en Formlabs de PROFESSIONAL-klasse wat betreft share. Formlabs 61% jaar-op-jaargroei van eenheden heeft bijgedragen aan een aanzienlijke groei in het segment, aldus CONTEXT.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!