InVision koopt Wake en biedt gratis ontwerpzichtbaarheidstool

13-04-2018 | door: Redactie

InVision koopt Wake en biedt gratis ontwerpzichtbaarheidstool

InVision, aanbieder van een digitale productontwerpplatform dat wordt gebruikt om goede klantervaringen te maken, heeft voor een onbekend bedrag Wake overgenomen, aanbieder van een tool die het voor digitale productontwerpers gemakkelijk maakt om met elkaar verbonden te blijven en hun werken in uitvoering zichtbaar voor de hele organisatie. De Wake tool wordt al gebruikt door Airbnb, Capital One, Evernote, Eventbrite, Facebook, Hulu, Spotify en Stripe. Nu zal een versie van Wake voor de allereerste keer gratis worden aangeboden.

In de afgelopen jaren is volgens InVision bijna elk bedrijf begonnen met het stellen van prioriteiten voor design en om meer middelen te gebruiken voor het creëren van digitale ervaringen die resoneren met hun klanten. Zelfs bedrijven die traditioneel niet als ontwerpgericht worden beschouwd, zijn gedwongen om aanzienlijke investeringen in hun team, proces en technologie te doen om te concurreren met startups die hun markt betreden en om het veranderende consumentengedrag bij te houden.

Wake lost volgens InVision een belangrijk pijnpunt op voor elke organisatie die probeert hun klantenervaring te verbeteren door middel van betere web- en mobiele app-ontwerpen. Door zichtbaarheid te creëren rond lopende ontwerpprojecten, helpt Wake bedrijven kritische gesprekken te voeren over hun klantenervaring, bedrijfsresultaten beter te voorspellen en uiteindelijk betere digitale producten te maken.

Wake helpt ontwerpteams ook om een ??van de grootste uitdagingen aan te gaan die gepaard gaat met schaalvergroting - verbonden blijven en op één lijn blijven. Door zichtbaarheid vroeg in het ontwerpproces te stimuleren, verbetert Wake de feedback, zorgt het voor een snellere uitlijning van belanghebbenden en krijgt het inzicht in de beste werkwijzen. Misschien wel het belangrijkste, het vergemakkelijkt de evolutie van gesprekken rondom ontwerp van het productteam naar het executive team, waardoor bedrijven gebruikerservaring en bedrijfsstrategie kunnen verbinden.

"We hebben Wake gevonden als een essentieel onderdeel van onze toolkit. Niet alleen helpt het het hele team om elkaars werk te zien en te absorberen, het stelt ons ook in staat om producten sneller te verzenden door de juiste mensen vroeg in het proces te betrekken, "zei Eventbrite-directeur van Product Design Tom Censani. "Ik ben verheugd om te zien hoe het product evolueert als onderdeel van het InVision-platform."

Wake-teamleden zullen toetreden tot InVision om het product te ondersteunen, dat zal blijven opereren als een apart merk. Ze zullen nauw samenwerken met het bredere InVision-productteam om de mogelijkheden voor ontwerpzichtbaarheid verder te ontwikkelen. De eerste van die verbeteringen is het aankomende gratis plan, dat meer productteams zichtbaar zal maken dan ooit tevoren.

"Het ontwerp evolueert van een taak die door ontwerpers wordt gedaan naar de belangrijkste organisatorische discipline die het succes van veel van de bedrijven waar we het meest van houden, drijft. Een goed ontworpen customer experience is de competitieve gracht van onze tijd,” s hulp InVision CEO en mede-oprichter Clark Valberg. "Door zichtbaarheid te geven aan vroeg ontwerpwerk, stelt Wake belanghebbenden uit de hele organisatie in staat vroeg en vaak deel te nemen aan het ontwerpproces en de bedrijfsstrategie, klantinzicht en productontwerp op elkaar af te stemmen. Dit soort vroege zichtbaarheid en betrokkenheid is ongelooflijk krachtig en is essentieel voor elk bedrijf dat wil slagen in het zakelijke landschap van vandaag. "

Deze acquisitie is de negende in InVision en maakt deel uit van de toewijding van het bedrijf om groei en innovatie in de gemeenschap van digitale productontwerp te bevorderen. Naast partnerships, integraties en overnames heeft InVision onlangs ook het Studio Platform en het Design Forward Fund van InVision aangekondigd , twee initiatieven die bedoeld zijn om de ontwikkeling van het ecosysteem voor digitale producten te ondersteunen en aan te moedigen.

Terug naar nieuws overzicht
Software