Redactie - 13 april 2018

Meisjes ontdekken de wereld van IT tijdens Girlsday bij Atos

Ruim 55 meisjes waren bij Atos op bezoek om te ervaren dat IT meer is dan alleen programmeren. Tijdens een afwisselende en leerzame middag maakten zij op allerlei manieren kennis met de wereld van IT. Het bezoek stond in het teken van Girlsday: een jaarlijks Europees initiatief dat meisjes al op jonge leeftijd enthousiast wil maken voor een opleiding of beroep in de techniek of de IT.

Overal in Nederland stonden vandaag activiteiten op het programma die meisjes van 12 tot 15 jaar lieten kennismaken met bèta, techniek en IT. Zo ook bij Atos, waar het vandaag ‘Girls Only’ was op het hoofdkantoor in Amstelveen. Naast de meisjes van het Amstelveen College en Spinoza Lyceum uit Amsterdam waren ook dochters van Atos medewerkers aanwezig om alles te horen over werken in IT. De meisjes kregen tijdens een boeiende presentatie alles te horen over werken in IT. Een thema dat ook aan bod kwam, was Wellbeing@work: een programma Wellbeing@Work binnen de Atos Groep dat is gericht op het creëren van een prettig werkklimaat en arbeidsomstandigheden, waarin de kwaliteiten van medewerkers, onder wie vrouwen, volledig tot hun recht komen.

Virtuele ontdekkingstocht
De meisjes kregen alle ruimte om een kijkje achter de schermen van Atos te nemen. Zo konden zij in het Atos Technology Lab zelf muziek programmeren. Ook stapten de meisjes in de wereld van Virtual Reality en gingen ze met een VR-bril op virtuele ontdekkingstocht door het kantoor. Ze bouwden zelf een app en ook maakten zij kennis met de robot Pepper. Zo ontdekten zij spelenderwijs wat robotisering voor de samenleving en voor klanten van Atos kan betekenen.

“Technologie en IT zijn in dit digitale tijdperk dé aanjager van verandering en vooruitgang op sociaal, economisch en zakelijk gebied. Diversiteit is voor digitale transformatie een belangrijke enabler: het kan innovatie, waarde en productiviteit versnellen. IT is een uitdagend vak, óók voor meisjes. We willen de digitale leiders van de toekomst al op jonge leeftijd een kans geven meer te leren over IT in het bedrijfsleven. Op Girlsday laten we jonge meisjes zien dat IT een leuk en uitdagend vak is”, vertelt Erica van der Meij, Director Wellbeing@work van Atos Benelux & The Nordics. “Gezien de enthousiaste reacties zijn we er in geslaagd om de meisjes hiervan te overtuigen. Wie weet, zien we een aantal van hen terug in de toekomst als jong vrouwelijk IT talent.”

Stimulans
Atos moedigt vrouwelijke studenten die op het punt staan om af te studeren aan om een loopbaan in de IT-sector in overweging te nemen. Zo organiseert zij verschillende evenementen waarbij het bedrijf jonge vrouwelijke IT-professionals kennis laat maken met de organisatie en de markt waarin Atos actief is. Atos neemt meer dan 100 afgestudeerden per jaar aan en een derde van hen bestaat uit vrouwen. Kort geleden kreeg een groep van net afgestudeerde vrouwelijke medewerkers de taak om ideeën te ontwikkelen om nog meer jonge vrouwen te interesseren voor een carrière bij Atos.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!