F5 introduceert firewall voor multi-cloud app-beveiliging

15-04-2018 | door: Witold Kepinski

F5 introduceert firewall voor multi-cloud app-beveiliging

F5 Networks introduceert de Advanced Web Application Firewall (WAF), een specifieke standalone oplossing voor de bescherming van applicaties, met ondersteuning voor multi-cloud omgevingen.

De Advanced WAF ondersteunt verschillende gebruiks- en licentiemodellen voor zeer veel flexibiliteit in zowel cloud als datacenter, waaronder per app, eenmalige aanschaf, op abonnementsbasis of naar gebruik. Hiermee wordt het voor SecOps gemakkelijker om samen te werken met DevOps- en NetOps-teams en sneller veilige app-services uit te rollen in elke omgeving en voor één app afzonderlijk of juist voor meerdere tegelijk. F5’s holistische aanpak van applicatiebeveiliging vereenvoudigt het beheer, verlaagt OpEx en levert services om aanvallen snel te neutraliseren.

De nieuwe F5 Advanced WAF biedt gebruikers onder andere bescherming tegen diefstal en misbruik van credentials en maakt gebruik van machine learning en gedragsanalyse om DDoS-aanvallen tegen te gaan. Het is de enige WAF die weerstand biedt tegen web en mobiele bots en is de meest schaalbare variant momenteel op de markt. Het verbetert hiermee ook meteen de self-service WAF Express van F5 en de door het bedrijf aangeboden Silverline WAF-diensten.

“Uit onderzoek van F5 Labs blijkt dat applicaties de primaire doelen zijn in de meeste aanvallen. In principe vormt dus elke app een risico”, aldus Wim Zandee, Director System Engineering North & East EMEA bij F5 Networks. “Cybercriminelen gebruiken niet alleen geavanceerde tools om kwetsbaarheden in de applicatielaag te misbruiken, maar ook verschillende geautomatiseerde bots en IoT-gebaseerde tactieken die goed in staat zijn eenvoudige detectie te omzeilen. F5 biedt een volledige applicatiebeveiliging waarin de Advanced WAF een centrale rol inneemt. Een technologie die kan worden uitgerold, beheerd en gebruikt op welke manier dan ook; het best passend bij de gebruikerssituatie.”

Bescherming voor elke app
De F5 Advanced WAF biedt bescherming voor elke app, of deze nu in datacenter draait of in een cloud-omgeving. Dankzij machine learning en gedragsanalyse worden aanvallen via bots, diefstal van credentials via keyloggers en DDoS-aanvallen tegengegaan. Voor deze laatste dreiging is ook een update doorgevoerd aan F5’s DDoS Hybrid Defender, waarmee onder andere de tijd tot identificatie en tijd tot reageren aanzienlijk wordt ingekort.

Schaalbaarheid
De Advanced WAF stelt gebruikers in staat apps te beschermen in multi-cloud omgevingen, private en public, terwijl services ook makkelijk kunnen worden meegenomen middels microservices en containers. Hiermee wordt de uitroltijd met behulp van cloud-templates van AWS, Google en Azure aanzienlijk verkort. Gebruikers zijn zo vrij in hun keuze en kunnen gemakkelijk opschalen indien nodig.

Terug naar nieuws overzicht
Security