Elliott Management wil Micro Focus mogelijk van de beurs halen

13-04-2018 | door: Witold Kepinski

Elliott Management wil Micro Focus mogelijk van de beurs halen

Investeerder en activistische aandeelhouder Elliott Management wil softwareaanbieder Micro Focus verkopen aan een private equity-onderneming zo melden Amerikaanse media, waaronder CNBC. Verschillende bedrijven zouden inmiddels belangstelling hebben getoond in Micro Focus dat recent HPE software onderdelen adopteerde. Het alternatieve plan van Elliott is dat Micro Focus zijn Suse Linux onderdeel, die in 2014 werd aangeschaft als onderdeel van de 1,2 miljard dollar Attachmate-deal, verkoopt. Suse Linux concurreert met Red Hat.

Elliott Management heeft nu een aandeel in Micro Focus zo meldt BloombergVolgens bronnen wil Elliott Management nu de directie van Micro Focus meer pushen voor veranderingen binnen het softwarebedrijf, maar details van die wijzigingen zijn nog niet bekendgemaakt. 

Eerder kondigde Micro Focus een lager dan verwachte omzetdaling van het jaar aan waarna CEO Chris Hsu vertrok. Stephen Murdoch, chief operating officer van Micro Focus, wordt nu de nieuwe CEO. Murdoch was eerder CEO van Micro Focus voorafgaand aan de spin-fusie met de softwaredivisie van HPE.

Er zijn bij Micro Focus problemen bij de integratie van de software onderdelen, wat van invloed is op de omzet. Kevin Loosemore, uitvoerend voorzitter van Micro Focus, zei dat operationele problemen hadden geleid tot "teleurstellende prestaties op korte termijn", maar hij heeft vertrouwen in de strategie van het bedrijf.

De Micro Focus aandelen stegen na dit nieuws met 7,3 procent naar 17,70 dollar.

Terug naar nieuws overzicht
Software