Interconnect is enige puur Nederlandse partij in top 10 IaaS-providers
13-04-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Interconnect is enige puur Nederlandse partij in top 10 IaaS-providers

IaaS-specialist Interconnect is in het onderzoek 'Cloud Survey 2018: Dutch Skies' opgenomen in de top van IaaS-leveranciers in Nederland. Het bedrijf is na Microsoft Azure en AWS de populairste IaaS-aanbieder in ons land en is in de top tien de enige puur Nederlandse speler.

“Deze notering in de top van IaaS-leveranciers in Nederland kon eigenlijk niet op een beter moment komen”, zegt een enthousiaste Rob Stevens (foto), algemeen directeur van Interconnect. “Wij hebben een heel sterke focus op private IaaS, inclusief alle security en connectiviteit die daarbij hoort. We lanceerden vorige week ons nieuwe beeldmerk, mede in het kader van de introductie van een compleet nieuw private IaaS-platform, dat ontwikkeld is om de snelle groei van de laatste jaren optimaal te ondersteunen. Dit nieuwe platform is voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van automatisering, waarmee we het groeiend aantal VM's en de sterke vraag naar onze storage nog weer beter kunnen opvangen.”

Nederlandse speler

Stevens is vooral blij dat Interconnect als enige Nederlandse speler is doorgedrongen tot de top tien van IaaS-partijen. “Het feit dat wij een honderd procent Nederlandse organisatie zijn, zorgt voor onderscheidend vermogen. Onze klanten hoeven zich op geen enkele manier zorgen te maken over compliance en governance als het gaat om hun data. Verder kunnen ze rekenen op 24x7 support door Nederlandse engineers en op gegarandeerde continuïteit dankzij de Stichting Continuïteit Interconnect, die over de middelen beschikt om – mocht dat ooit nodig zijn – de dienstverlening voor een halfjaar volledig over te nemen. Dit is absoluut uniek in onze markt. Wij zijn zeer vereerd met deze notering. Het is een kroon op ons werk.”

Uit het onderzoek van Binx.io komt onder meer naar voren dat IT-bedrijven vooroplopen voor wat betreft het gebruik van cloudtechnologie. Applicaties in de cloud op basis van SaaS is het meest populair met 71 procent, direct gevolgd door IaaS met 61 procent. Verder bleek dat zeventig procent van de organisaties diensten van meer dan één aanbieder afneemt. Alle respondenten gezamenlijk gaven aan dat ze gebruikmaken van in totaal 94 IaaS-aanbieders. Het onderzoek vond plaats onder ruim 110 IT’ers.


 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud