Wouter Hoeffnagel - 31 januari 2018

SAP neemt Callidus Software over

De overname van Callidus Software door SAP is afgerond. Callidus Software is marktleider op het gebied van lead to money systemen, waaronder sales performance management en CPQ (configure, price, quote). De producten van CallidusCloud worden toegevoegd aan het SAP Hybris cloud portfolio en stelt SAP in staat een end-to-end intelligent customer experience pakket te bieden.

Door Callidus Software over te nemen kan SAP een customer experience pakket leveren bestaande uit:

  • CallidusCloud oplossingen die bedrijven middelen geven om sales professionals te inspireren en in staat stellen om leads te volgen.
  • Gigya oplossingen die organisaties helpen om een digitale aanpak te hanteren voor marketing, sales en services om vertrouwelijke relaties te starten en te bouwen met online consumenten.
  • SAP Hybris marketing oplossingen die met een datarijke aanpak marketeers helpen met klanten te engagen gedurende de gehele buyer journey.
  • SAP Hybris service oplossingen die focussen op het garanderen dat bedrijven hun klanten behouden. Deze oplossingen voorspellen hoe een bedrijf haar klanten het beste van dienst kan zijn.
  • SAP Hybris omnichannel commerce en omzet mogelijkheden die bedrijven in staat stellen om met klanten te engagen op ieder platform en op ieder apparaat, waarbij transacties onmiddellijk worden omgezet naar omzet en groei.

Best mogelijke customer experience bieden

Leslie Stretch, CEO van Callidus, vertelt over deze nieuwe samenwerking: “Wanneer u wilt excelleren als digitale organisatie moet u de best mogelijke customer experience bieden. Organisaties kunnen alleen succes behalen als ze data en intelligentie naar de sales teams kunnen overbrengen. Pas dan kunnen marketing inzichten gebruikt worden voor sales orders en kan er realtime toegang worden verkregen tot productie en voorraad informatie. Hiermee wordt voldaan aan de verwachtingen van de klant over persoonlijke configuraties en bezorgmomenten. SAP’s eigen ervaring als klant van CallidusCloud zorgde voor een toename van 50 procent in de sales productiviteit en ons partnership heeft geleid tot verschillende voorgebouwde integraties van SAP systemen. Samen zijn we in de ideale positie om snel resultaat te leveren om de digitale transformatie van de salesfunctie te versnellen.”

Callidus boekte over 2017 een omzet van 253,1 miljoen dollar, warvan 198,2 miljoen dollar uit inkomsten van abonnementen.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!