Switch IT Solutions realiseert netwerk voor NHTV- internationale hogeschool Breda

16-04-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Switch IT Solutions realiseert netwerk voor NHTV- internationale hogeschool Breda

Switch IT Solutions gaat het ICT-netwerk voor de nieuwe campus van NHTV- internationale hogeschool Breda (NHTV) implementeren. Het gaat om een netwerk verspreid over drie verschillende gebouwen op de nieuwe campus. De Enschedese ICT-dienstverlener heeft een openbare Europese aanbesteding voor het project gewonnen.

NHTV zocht naar een partij met uitgebreide kennis van en ervaring met ICT-netwerken en een duidelijke visie op moderne infrastructuren. DDe procedure van de aanbesteding bestond daarom onder andere uit het opleveren van een ‘High Level design’; een beschrijving en schematische visualisatie van de beoogde oplossing. Het project wordt vanuit NHTC begeleidt door René Smout, hoofd ICT Techniek en projectleider van NHTV.

De internationale school is vanaf de zomer van 2019 gevestigd op één campus, bestaande uit drie gebouwen. Het eerste gedeelte van de nieuwe campus wordt naar verwachting medio 2018 opgeleverd. Het netwerk op de nieuwe campus wordt dus door Switch IT Solutions gerealiseerd. Het nieuwe netwerk moet integraal functioneren met het bestaande netwerk van de gebouwen waarin NHTV nu nog gehuisvest is. De opdracht bestaat uit het inventariseren, leveren en gereed opleveren van netwerkcomponenten, waaronder LAN, Wi-Fi en andere netwerk gerelateerde producten. Daarnaast gaat Switch de accessoires, bijbehorende software, dienstverlening en ondersteuning verzorgen.

Terug naar nieuws overzicht