Liquit neemt ROVABU Software over

16-04-2018 | door: Witold Kepinski

Liquit neemt ROVABU Software over

Liquit, gespecialiseerd in Digital Workspace en Workspace Management, neemt ROVABU Software over. ROVABU Software is gespecialiseerd in automatische distributie en packaging van Windows en macOS desktopapplicaties.

De ROVABU technologie en medewerkers worden samengevoegd met die van Liquit. Hierdoor kan Liquit zijn klanten in de Liquit Workspace een complete Application Setup & Patch oplossing aanbieden. Dit stelt IT-afdelingen in staat volledig geautomatiseerd applicaties te downloaden, configureren, implementeren, installeren en updaten vanuit de Liquit ‘Setup Store’. De applicatie die hier worden aangeboden zijn interoperabel met elkaar. ROVABU klanten krijgen toegang tot de Digital Workspace van Liquit, waarmee zij op een intelligente en universele manier al hun applicaties kunnen aanbieden en beheren.

Integratie

Meerdere partijen waren in ROVABU geïnteresseerd. Roel van Bueren, eigenaar en oprichter van ROVABU Software: “Mijn team en ik hebben heel bewust naar een partij gezocht met een duidelijke visie, met wie wij vol vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen zien. Voor ons is Liquit die ideale partij. Het sluit qua team spirit, personen en oplossing perfect bij elkaar aan. Dat komt bijvoorbeeld duidelijk naar voren in de snelheid en het gemak waarmee Liquit onze ‘Setup Store’ heeft geïntegreerd in de Liquit Workspace. Ik ga mij nu richten op wat ik het liefst doe: de verdere ontwikkeling van onze gezamenlijke producten en partnerships met andere technologie partners.”

Peter Hermeling, partner bij Liquit: “Voornaamste meerwaarde voor onze klanten is dat zij nu de directe mogelijkheid hebben om eenvoudig Liquit Setup & Patch Management toe te voegen aan hun Digital Workspace. Deze unieke propositie bespaart veel tijd en geld op bijvoorbeeld het gebied van ‘application packaging’. Daarnaast kunnen cyberaanvallen schade aanrichten doordat Windows en daarop geïnstalleerde applicaties niet zijn bijgewerkt met de laatste updates. Het is belangrijker dan ooit om patches snel te installeren. Het toevoegen van Liquit Setup & Patch Management automatiseert deze exercitie en maakt onze klanten minder kwetsbaar.”

Klanten

Er zijn al een aantal partijen die naar volle tevredenheid van het gezamenlijke aanbod gebruikmaken. In de sector zorg onder andere de Carante Groep, in het onderwijs bijvoorbeeld het Willem II College, Hogeschool Roterdam en Helicon opleidingen, in de financiële sector O2 Accountants en de Gemeenten Veenendaal, Wassenaar, Rhenen, Scherpenzeel, Voorschoten, Renswoude en Woudenberg.

Terug naar nieuws overzicht
Software