'ZTE vormt risico voor Britse veiligheid'

17-04-2018 | door: Redactie

'ZTE vormt risico voor Britse veiligheid'

Het Britse National Cyber Security Centre (NCSC) geeft een waarschuwing af voor producten van ZTE. Het NCSC advies is gegeven aan de Britse telecommunicatiesector met betrekking tot het mogelijke gebruik van ZTE-apparatuur en -diensten.

Dr. Ian Levy (technisch directeur van het National Cyber Security Centre) schrijft dit aan telecommunicatieorganisaties over het mogelijke gebruik van ZTE-apparatuur en -diensten in de Britse telecommunicatie-infrastructuuromgeving. ZTE is een Chinese staatsbedrijf. 

Levy schrijft over zijn waarschuwing na het ontdekken van security zwakheden in de producten: "Het is volkomen terecht en maakt deel uit van de plicht van het NCSC om potentiële risico's voor de Britse nationale veiligheid onder de aandacht te brengen en advies te geven op basis van onze technische expertise. NCSC beoordeelt dat de nationale veiligheidsrisico's die voortvloeien uit het gebruik van ZTE-apparatuur of -diensten in het kader van de bestaande Britse telecommunicatie-infrastructuur niet kunnen worden gemitigeerd."

Het komt erop neer dat NSSC nu ZTE op de zwarte lijsty heeft gezet, De stap valt samen met een verbod van de Amerikaanse overheid om te voorkomen dat Amerikaanse bedrijven onderdelen verkopen aan ZTE dat zijn hoofdkantoor in Shenzhen. ZTE moet nog reageren op de uitspraken van het NCSC.

Veel grote telco's werken samen met ZTE. Zo heeft BT sinds 2011 een onderzoeks- en ontwikkelingspartnerschap met ZTE.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility