Witold Kepinski - 17 april 2018

Microsoft Windows Admin Center is beschikbaar

Microsoft Windows Admin Center is beschikbaar image

Microsoft heeft Windows Admin Center (voorheen bekend als Project Honolulu) vrijgegeven voor algemene beschikbaarheid. Windows Admin Center is een browsertoepassing voor het beheer van servers en computers op een Windows-netwerk.

Windows Admin Center brengt alle beheer consoles samen in een gemoderniseerd, vereenvoudigd, geïntegreerd en veilig beheer op afstand.

Windows Admin Center helpt IT-beheerders onder andere met:

Eenvoudige en moderne beheerervaring: Windows Admin Center is een lichtgewicht, browsergebaseerd GUI-platform en toolset voor IT-beheerders om op afstand Windows Server- en Windows 10-machines te beheren.

Hybride mogelijkheden: Windows Admin Center kan Windows Server- en Windows 10-instanties overal beheren, inclusief fysieke systemen, virtuele machines op een hypervisor of in een willekeurige cloud. Maak verbinding met de cloud met optionele functies met toegevoegde waarde, zoals integratie met Azure Site Recovery voor het beschermen van uw virtuele machines en ondersteuning voor Azure Active Directory om toegang te beheren met multi-factor-authenticatie.

Geïntegreerde toolset: in plaats van te schakelen tussen verschillende tools en contexten, krijgt u met Windows Admin Center een holistisch overzicht van uw resources en de mogelijkheid om in gedetailleerde details te graven. Naast server- en clientmachines kunt u failover-clusters en HCI-implementaties (hyper-converged infrastructure) beheren.

Ontworpen voor uitbreidbaarheid: we hebben met partners met vroege aanpassers samengewerkt om de ervaring met uitbreidingsontwikkeling te verfijnen in een privépreview van onze SDK. Dat betekent dat u binnenkort de mogelijkheden van Windows Admin Center kunt uitbreiden naar oplossingen van derden. U zult bijvoorbeeld zien dat hardwareleveranciers van derden Windows Admin Center gebruiken om hun eigen hardware te beheren.

Bekijk Windows Admin Center in actie.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!