Witold Kepinski - 19 april 2018

PTI & QMS International waarborgen bedrijfscontinuïteit MKB

PTI & QMS International waarborgen bedrijfscontinuïteit MKB image

QMS International en PTI zijn een samenwerking aangegaan om het MKB bewust te laten worden van de bedrijfsrisico’s en de te nemen vervolgstappen bij een bedrijfscalamiteit.

Joël Stolk, accountmanager Business Continuity Management bij PTI: ‘Veel organisaties hebben de continuïteit van hun ICT goed georganiseerd, maar vergeten de fysieke uitwijk te regelen. Hierdoor kunnen bedrijfsprocessen bij calamiteiten niet worden voortgezet, dat is een direct gevaar voor de bedrijfscontinuïteit. Met het oog op deze dreiging zijn QMS International en PTI een partnership aangegaan om bedrijven te informeren over en te helpen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.’

Samengevat komt de samenwerking erop neer, dat beide partijen gaan doen waar ze goed in zijn. PTI faciliteert een hoogwaardige fysieke uitwijklocatie, die MKB organisaties de mogelijkheid biedt om binnen twee uur na een calamiteit weer operationeel te zijn. QMS International brengt, als wereldwijd opererende certificerende instelling, MKB-ers in contact met PTI voor het invullen van calamiteitenplan, als onderdeel van onder andere de ISO 27001 certificering, de internationaal erkende norm voor informatiebeveiliging.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!