Amazon Web Services biedt gratis AWS trainingen

20-04-2018 | door: Redactie

Amazon Web Services biedt gratis AWS trainingen

Tijdens de Europese Public Sector Summit van Amazon Web Services in Brussel kaart Teresa Carlson, vice-president van AWS Worldwide Public Sector, de Europese kloof tussen de vraag en aanbod naar het aantal geschoolde ICT-professionals aan. Volgens een rapport van de Europese commissie ondervindt 40% van de bedrijven problemen bij het recruteren van ICT-personeel en zijn er meer dan 350.000 open vacatures voor ICT-specialisten in heel Europa. 

Om dit gebrek aan digitale vaardigheden aan te pakken en nieuwe kansen en banen te creëren, ontwikkelt AWS trainingsprogramma’s die kosteloos beschikbaar zijn voor 100.000 Europese burgers. Teresa Carlson moedigt Europeanen aan deel te nemen aan AWS-trainingen en -programma’s zoals de AWS AcademyAWS Educate, AWSome days, AWS Tech Talks en het digital aws.training-platform om de meest gewilde vaardigheden voor cloud computing en digitale transformatie te leren. Deze zijn beschikbaar voor verschillende ervaringsniveaus – ook voor beginners.

Andere benoemenswaardige AWS-tools zijn de AWS Educate Job Board en de arbeidsbemiddelaar: AWS re:Start. In samenwerking met onder andere het Ministerie van Defensie helpt dit programma jonge volwassenen, militaire veteranen en echtgenoten van militairen te trainen op de nieuwste softwareontwikkelingen en cloud computing-technologieën. Zo kunnen deze toekomstige ICT-professionals verschillende ICT-functies vervullen. 

Verder kondigt AWS in Europa ook het programma AWS Institute aan. Dit programma verbindt Europese en globale leiders, beleidsmakers, onderwijsinstellingen en technologiebedrijven om publieke uitdagingen, zoals de kloof in ICT-personeel, aan te pakken.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud