Redactie - 20 april 2018

Betty Blocks en JNet biedt overheden digitale transformatie oplossingen

Betty Blocks en JNet biedt overheden digitale transformatie oplossingen image

Betty Blocks, een aanbieder van een no-code applicatie-ontwikkelingplatform maakt de samenwerking met integratieleverancier JNet bekend. Dit samenwerkingsverband is ontstaan uit een plan om de dienstverlening aan de overheid te optimaliseren. Waar Betty Blocks Nederlandse overheidsorganisaties het platform biedt om te innoveren, biedt JNet integratie- en data-oplossingen. Op dit moment maken maar liefst 130 organisaties gebruik van de diensten van JNet om hun systemen naadloos te integreren in hun digitale infrastructuur.

De samenwerking tussen Betty Blocks en JNet begon tijdens een project voor de gemeente Zaanstad. De gemeente was op zoek naar een oplossing om samen met 14 andere gemeenten de jeugdzorg beter te ondersteunen. Ze bouwden de applicatie met de ontwikkelaars van partner en ICT-dienstverlener QNH op het Betty Blocks-platform en JNet implementeerde vervolgens de data- en integratieservices in hun eigen cloudinfrastructuur. Dankzij de samenwerking tussen deze bedrijven heeft de gemeente deze oplossing kunnen neerzetten en grote stappen in haar digitale transformatie gezet.

“Ik was erg onder de indruk van de snelheid waarmee je met Betty Blocks kunt ontwikkelen,” zegt JNet Product Manager Karl de Boer. “De gemeente Zaanstad was al een klant van ons en ze wisten dat wij de klus konden klaren. Door de flexibiliteit en kracht van onze integratieservices en het flexibele applicatieplatform werd alles in een paar sprints gerealiseerd en is nu een paar maanden in productie.”

Het partnership is strategisch opgezet om deze markt van een compleet aanbod te kunnen voorzien. JNet en Betty Blocks bieden volledige ondersteuning in het softwareontwikkelingsproces. Van het identificeren van verbeterpunten en vervolgens bouwen van een flexibele oplossing. Het is allemaal mogelijk met het Betty Blocks no-code platform en een groep ontwikkelaars. Vervolgens moet de oplossing geïntegreerd worden in het ecosysteem waar de gemeenten mee werken. JNet vertaalt de Betty Blocks in- en output naar de behoeften van de gemeenten en biedt de benodigde logistieke onderlaag. Met deze samenwerking kan iedere gemeente in Nederland snel, gemakkelijk en succesvol innoveren.

“We zien dat we elkaar sterker kunnen maken in deze markt,” aldus de Boer. “De samenwerking tussen onze producten en het Betty Blocks platform zullen we verder verbeteren. Wij zorgen dat de integratie met andere overheidsdiensten succesvol verloopt en zullen deze up-to-date houden. Ik verwacht dat we onze diensten in de toekomst ook aan kunnen bieden buiten de overheidssector.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!