Witold Kepinski - 20 april 2018

PIXID koopt ATS Carerix

PIXID, speler in Frankrijk op het gebied van oplossingen voor Workforce Management, heeft de Nederlandse CRM- en ATS-leverancier Carerix overgenomen, voor verdere versteviging van zijn marktpositie en uitbreiding van de Europese activiteiten. Door de overname van de Nederlandse speler van CRM- en ATS-systemen, kan PIXID zijn expertise versterken, het dienstenaanbod verbeteren en zijn toegevoegde waarde binnen de recruitment-, staffing- en uitzendbranche verder versterken.

De acquisitie van Carerix betekent dat PIXID, naast de bestaande activiteiten in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk (door de overname van The Internet Corporation in 2017) en Duitsland, zijn footprint uitbreidt naar de Benelux-regio. De merknaam Carerix blijft bestaan aangezien zowel de producten als de markten van PIXID en Carerix complementair zijn. Het huidige management van Carerix en het hoofdkantoor blijven operationeel op het Cornerstone Business park Rotterdam The Hague Airport.

Carerix levert online recruitmentsoftware voor recruitment-, staffing- en uitzendorganisaties en voor corporate recruiters. Carerix bedient momenteel dagelijks meer dan 10.000 gebruikers verspreid over 17 landen. Klantnamen zijn onder meer: Randstad, Adecco, Manpower, DPA en T-Groep. Daarnaast wordt Carerix gebruikt door vele kleinere werving&selectie- en staffing organisaties.

Door de ATS- en CRM-functies van Carerix te combineren met de VMS-capaciteit van PIXID, wordt de strategie verder uitgebouwd om het volledige proces tussen kandidaten/freelancers, intermediairs en corporate organisaties samen te brengen. De huidige Europese marktfocus en marktbenadering blijven voor Carerix gehandhaafd, alsmede de samenwerking in en de uitbouw van het partnernetwerk. Op de middellange termijn zal de samenwerking tussen Carerix en PIXID leiden tot productsynergiëen die voor de beide klantengroepen van meerwaarde zullen zijn.

In Frankrijk wordt momenteel een op de vier tijdelijke posities ingevuld met behulp van de eigen technologie van PIXID. Deze kennis en expertise zal gekoppeld worden aan die van Carerix. Derhalve past de acquisitie van Carerix volledig binnen de strategie van PIXID. Naast de Franse uitzendmarkt is het dankzij de overname van Carerix mogelijk de bekendheid van het digitale platform voor het beheren van flexibele arbeidskrachten uit te breiden naar heel Europa.

Partnerstrategie Carerix

Een andere belangrijke reden waarom PIXID Carerix heeft overgenomen, is dat Carerix beschikt over een multi-level partnerprogramma gericht op het creëren van een sterk ecosysteem met specifieke toonaangevende partneroplossingen volledig geïntegreerd in het Carerix-platform. Dit sluit naadloos aan bij de aanpak van PIXID om klanten in staat te stellen hun (tijdelijke) werknemers efficiënt te beheren via een eenvoudig, schaalbaar en kosteneffectief platform.

In 2017 realiseerde PIXID GROUP een solide groei van 23% en verwacht in 2018 een geconsolideerde omzet van circa €25 miljoen. In Frankrijk wordt PIXID ingezet door meer dan 90% van de uitzendmarkt en heeft twee miljoen werknemers geregistreerd in zijn database aldus Reinald Snik, CEO van Carerix: “Net als bij PIXID is ons doel om onze horizon internationaal verder uit te bouwen. Op dit moment is Carerix in veel Europese landen aanwezig. Deel uitmaken van de PIXID Group biedt ons schaalvoordeel om deze ambities sneller te realiseren en ons productportfolio verder uit te breiden. De overname is een wederzijds voordeel voor beide partijen, met als uitgangspunt om onze klanten en partners nog beter te kunnen bedienen. Tevens biedt de samenwerking de mogelijkheid om uit te breiden naar nieuwe markten in Europa."

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!