Witold Kepinski - 19 april 2018

Rich Hume wordt nieuwe CEO Tech Data

Tech Data kondigt aan dat Richard (Rich) Hume cvanag 6 juni de nieuwe Ceovan de distributie gigant wordt. Hij volgt Robert M. ("Bob") Dutkowsky op, die wordt uitvoerend voorzitter van de Raad van bestuur. De aankondiging is het hoogtepunt van het leiderschap van de Raad van bestuur successie plan dat inspeelt op de kracht van de Tech Data Management team.

Hume sloot zich aan bij Tech Data in 2016 als Executive Vice president, Chief Operating Officer. Sindsdien heeft hij een cruciale rol gespeeld bij de totstandkoming van de langetermijnstrategie van het bedrijf. Voorafgaand aan de toetreding tot Tech Data, werkte Hume meer dan dertig jaar bij IBM, met een verscheidenheid van uitvoerende functies, waaronder General Manager en Chief Operating Officer van Global Technology Services. Hij was ook voorheen algemeen directeurEuropa, waar hij de multi-brand Europese organisatie van IBM leidde, en als General Manager, Global Business partners voor meer dan drie jaar, leidde hij de groei van de IBM channel business.

"Ik ben vereerd om te dienen als de volgende ceo van Tech Data," aldus Hume. "Dit is een spannende tijd voor het nieuwe Tech Data, we gaan door met het herdefiniëren van technologie distributie en transformeren het bedrijf als de IT-distributeur van de toekomst. Ik kijk uit naar het leiden van ons team waar we voortbouwen op onze dynamiek en blijvend waarde creëren voor onze klanten, leveranciers partners, medewerkers en aandeelhouders."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!