Redactie - 21 april 2018

Fortinet lanceert NOC-SOC-oplossing

Fortinet lanceert NOC-SOC-oplossing image

Fortinet, speler in geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, lanceert een van de eerste NOC-SOC-oplossing die workflows, analysemogelijkheden en geautomatiseerde incidentrespons biedt om de kloof tussen operationele en beveiligingsprocessen te dichten.

De NOC-SOC-oplossing combineert toepassingen van FortiManager 6.0, FortiAnalyzer 6.0 en FortiSIEM 5.0 en biedt een unieke beheer- en analyseoplossing voor NOC-SOC-processen.

De NOC-SOC-beheeraanpak zorgt voor verbeterd overzicht op de beveiligingsactiviteiten. Het beheer strekt zich uit naar private en publieke cloud-omgevingen dankzij het gebruik van dynamische beleidsobjecten. De nieuwe Security Rating-functie combineert de analysefunctionaliteit van FortiGate, FortiAnalyzer en FortiManager met de threat intelligence-services van FortiGuard om de beveiligingsprestaties van bedrijven meetbaar te maken. Security Rating biedt hiertoe uitgebreide auditregels, risicoscores, benchmarking en auditing op maat van de netwerkomgeving.

De nieuwe oplossing biedt ook mogelijkheden voor Incident Response (IR)-tracking. Gebruikers kunnen hiermee incidentrespons voor diverse silo’s te automatiseren. Dit is mogelijk op basis van vooraf gedefinieerde triggers (systeemgebeurtenissen, bedreigingsmeldingen en de status van gebruikers en apparaten) of door integratie met de IT Service Management (ITSM)-oplossing van ServiceNow.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!