Witold Kepinski - 20 april 2018

IoT samenwerking tussen Orange Business Services en Siemens

IoT samenwerking tussen Orange Business Services en Siemens image

Orange Business Services en Siemens slaan de handen ineen om IoT in de industriële sector te stimuleren, door de integratie ervan te versimpelen en innovatie op dit gebied aan te wakkeren. De focus zal liggen op het ontwikkelen van oplossingen rondom asset tracking en -monitoring. Doel is om de supply chain te optimaliseren en om digitale producten te ontwikkelen, waardoor de klanttevredenheid toeneemt en nieuwe bedrijfsmodellen kunnen ontstaan.

Het partnerschap gaat bedrijven helpen hun machines en fysieke infrastructuur met de digitale wereld te verbinden, waardoor ze de schat aan gegevens die ze hebben, kunnen vertalen naar bedrijfsresultaten. Geavanceerde analyses en digitale services helpen hen de productiviteit en efficiëntie van hun bedrijf te vergroten.

De toegevoegde waarde van Orange Business Services is zijn wereldwijde mobiele connectiviteit, consulting, systeemintegratie en applicatieontwikkeling. De samenwerking is opgebouwd rondom MindSphere van Siemens, het open IoT-besturingssysteem in de cloud en Datavenue, het Orange IoT en modulaire aanbod voor gegevensanalyse.

Klanten kunnen kiezen voor 'voorverpakte aanbiedingen', zoals asset-tracking, of aangepaste oplossingen en applicaties. Orange Business Services biedt in eerste instantie connectiviteitscomponenten van Datavenue, waaronder cellulaire en Low Power Wide Area (LPWA)-netwerken. Andere Datavenue-componenten zullen volgen.

Het partnerschap zal zich in eerste instantie richten op Europa, te beginnen met oplossingen die moeten worden uitgerold in Duitsland en Oostenrijk. Om de mogelijkheden van deze samenwerking te demonstreren, zijn Orange Business Services en Siemens aanwezig op de stand van MindSphere op Hannover Messe, hal 9, stand D35.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!