Redactie - 20 april 2018

ZTE wil met VS praten over recente sancties

De Chinese telecomleverancier ZTE hoeft voorlopig niet meer te rekenen op technologie uit de Verenigde Staten. Het Amerikaanse ministerie van Handel verbiedt Amerikaanse bedrijven de komende zeven jaar onderdelen te verkopen aan ZTE. Maar ZTE zegt te willen onderhandelen en aan een oplossing te werken. Als die sanctief effectief blijven dan bedreigen ze het voortbestaan van het bedrijf.

ZTE kreeg eerder te horen dat de VS gedurende zeven jaar Amerikaanse bedrijven verbiedt om technologie aan ZTE te leveren. Die straf komt er omdat ZTE zelf handel dreef met Iran, waarvoor het eerder al een boete betaalde aan de VS.

Het bedrijf reageert vandaag door te zeggen dat de nieuwe sancties onredelijk zijn en een bedreiging zijn voor het voortbestaan van de onderneming. Het is dan ook van plan zich te verdedigen. "Het is onaanvaardbaar dat BIS (het Bureau of Industry and Security, een onderdeel van het Commerce Department, nvdr) pleit voor de meest strenge sanctie voor ZTE, zelfs nog voor het onderzoek naar de feiten is afgerond," klinkt het in een verklaring.

Tegelijk wijst het er op dat ook Amerikaanse bedrijven zullen getroffen worden door de maatregelen, gezien zij ZTE sowieso als partner verliezen.

Een bron van het Amerikaanse Commerce Department, het ministerie voor handel, zegt aan Reuters dat het onwaarschijnlijk is dat de ban tegenover ZTE wordt herbekeken. Er is wel een procedure voor het bedrijf om in beroep te gaan. Maar of dat er komt is onduidelijk omdat het eerder al een minnelijke schikking in de zaak aanging.

ZTE meldt het volgende in een verklaring:

Sinds april 2016 reflecteert ZTE Corporation (hierna "ZTE" genoemd) voortdurend op lessen uit haar eerdere ervaring met naleving van exportcontrole en heeft zij groot belang gehecht aan naleving van exportcontrole. Binnen ZTE wordt compliance beschouwd als het fundament en de bottom-line van de bedrijfsvoering.

ZTE heeft een nalevingscomité opgericht dat rechtstreeks wordt geleid door zijn CEO; bouwde een wereldwijd team van ervaren exportcontrolemechanismen op; verschillende adviseurs en consultants van wereldklasse betrokken om professionele begeleiding te bieden om de compliance-structuur, het systeem en de procedure van ZTE op het gebied van exportcontrole vast te stellen en te optimaliseren; introduceerde en implementeerde het SAP Global Trade System (GTS); georganiseerde compliance-training voor meer dan 65.000 werknemers; werkte volledig samen met de onafhankelijke Monitor aangewezen door de Amerikaanse overheid om te zorgen voor realtime en transparante monitoring door de Monitor over ZTE's implementatie van de relevante overeenkomsten met de Amerikaanse overheid en toepasselijke exportcontrolecalculatievereisten, en leverde meer dan 132.000 pagina's aan documenten. Alleen al in 2017,

Het Bureau voor Industrie en Veiligheid (hierna "BIB" genoemd) heeft de Opgeschorte weigering op 16 april 2018 geactiveerd, op grond van het feit dat ZTE de bonus niet tijdig heeft verlaagd en geen berispingen heeft afgegeven aan bepaalde werknemers die betrokken waren bij een overtreding in het verleden. van exportcontrole en valse verklaringen afgelegd in correspondentie met de Amerikaanse regering.

ZTE heeft hard gewerkt aan het programma voor controle op de naleving van de exportwetgeving en heeft enorme middelen geïnvesteerd in exportnaleving en heeft aanzienlijke vorderingen gemaakt sinds 2016. Het is onaanvaardbaar dat BIS erop staat dat de onterechte zware sanctie op ZTE wordt opgelegd nog voordat het feitenonderzoek is voltooid, het negeren van het voortdurende en ijverige werk van ZTE en de vooruitgang die we hebben geboekt bij de naleving van de exportregels en zonder rekening te houden met het feit dat (1) ZTE zelf de problemen in de correspondentie heeft geïdentificeerd en zelf heeft gerapporteerd door ZTE; (2) het bedrijf maatregelen heeft genomen tegen de werknemers die mogelijk verantwoordelijk zijn geweest voor dit incident; (3) onmiddellijk werden corrigerende maatregelen genomen; en (4) een prestigieus Amerikaans advocatenkantoor is ingeschakeld om onafhankelijk onderzoek uit te voeren.

De Denial Order zal niet alleen een grote impact hebben op de overleving en ontwikkeling van ZTE, maar zal ook schade toebrengen aan alle partners van ZTE, waaronder een groot aantal Amerikaanse bedrijven.

In elk geval zal ZTE zijn inspanningen om het probleem via communicatie op te lossen niet opgeven en we zijn ook, indien nodig, vastbesloten gerechtelijke maatregelen te nemen om de wettelijke rechten en belangen van onze onderneming, onze werknemers en onze aandeelhouders te beschermen, en verplichtingen nakomen en verantwoordelijkheden nemen voor onze wereldwijde klanten, eindgebruikers, partners en leveranciers.

Als een wereldwijd bedrijf dat zijn oorsprong in China heeft, zal ZTE al zijn werknemers verenigen als iemand met het volste vertrouwen om samen te werken en alles in het werk te stellen om een ??definitieve oplossing mogelijk te maken.

In samenwerking met Datanews

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!