Witold Kepinski - 20 april 2018

Equinix lanceert Equinix Internet Exchange in Nederland

Equinix lanceert Equinix Internet Exchange in Nederland image

Equinix, de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, lanceert Equinix Internet Exchange in Nederland. Hierdoor wordt het voor partijen in de datacenters van Equinix nog eenvoudiger om met elke tegenpartij veilig, on-demand, direct en via private toegang verbindingen met elkaar te leggen zonder tussenkomst van het openbare internet.

Uit onderzoek van McKinsey blijkt dat het wereldwijde gebruik van bandbreedte sinds 2005 ongeveer 45 keer groter is geworden. Naar verwachting zal dit de komende jaren alleen maar blijven groeien omdat de online informatiestromen, waaronder zoekopdrachten, videostreaming en financiële transacties, blijven toenemen. Equinix Internet Exchange stelt netwerken, content providers en grote bedrijven in staat dataverkeer uit te wisselen via een wereldwijde exchange in meer dan 25 markten.

Wereldwijde digitale bedrijfsvoering

Afgelopen donderdag werd Equinix Internet Exchange officieel gelanceerd tijdens het event Driving Digital Transformation op het Amsterdam Sciene Park. Onder andere Menno van Leeuwen (MoneYou), Jelle Niemantsverdriet (Deloitte Risk Advisory), Mick Haynes (Hitrail), Jan Hoogenboom (NL-ix) en Jim Morrish (Nokia WING) bespraken daar de impact van interconnectie op de huidige digitale bedrijfsmodellen van organisaties en hoe de toekomst eruit gaat zien. “Nu bedrijven steeds vaker overschakelen naar digitale bedrijfsmodellen, wordt interconnectie met zakelijke partners en klanten een steeds belangrijker onderdeel van hun digitale supply chain, zegt Michiel Eielts, Managing Director Equinix Benelux. “Met de lancering van Equinix Internet Exchange in Nederland kan de digitale bedrijfsvoering wereldwijd blijven groeien.”

Het bevorderen van digitale business

De lancering van Equinix Internet Exchange is onderdeel van Equinix’ inspanningen om haar klanten succesvol te laten zijn in de steeds belangrijk wordende digitale maatschappij. De interconnectiemogelijkheden voor bedrijven worden met de Internet Exchange vergroot, waardoor ze digitaal nog succesvoller kunnen zijn. Een ander belangrijk functie is dat het de ‘digital edge’ faciliteert. “De digital edge is waar vandaag de dag zaken worden gedaan”, zegt Eielts. “Hier komen commercie, populatiecentra en digitale ecosystemen samen. Hier moeten bedrijfsnetwerken de mensen, locaties, clouds en data verbinden die digitale business mogelijk maken.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!