VMware biedt nieuwe VMware vSphere en VMware vSAN releases

20-04-2018 | door: Witold Kepinski

VMware biedt nieuwe VMware vSphere en VMware vSAN releases

VMware introduceert de nieuwe versie van de vSAN 6.7 software defined storage oplossing. Het gaat om een grote update van de vSAN softwaregedefinieerde software, dat onder andere geschikt is voor hyperconverged infrastructuur. VMware vSAN 6.7, de nieuwste versie van de software, werd onthuld in combinatie met de nieuwe VMware vSphere 6.7 , het hybride cloudbeheerplatform van het bedrijf.

De vernieuwde VMware vSphere en VMware vSAN zijn voorzien van hyperconverged Infrastructure (HCI) oplossingen die organisaties helpen hun zakelijke en moderne applicaties veilig te beheren in het datacenter, aan de rand, in de public cloud of in hybride cloudomgevingen. VMware vSphere 6.7 en VMware vSAN 6.7 zullen zowel de gebruikerservaring, beveiliging, applicatieondersteuning en functies voor hybride cloudbeheer verbeteren, zo beweert VMware.

VMware vSphere 6.7: Efficiënt en veilig platform voor de Hybrid Cloud

VMware vSphere 6.7 introduceert nieuwe mogelijkheden en verbeteringen om een ??efficiënt en veiliger platform voor hybride cloudomgevingen te bieden. De nieuwste versie bevat eenvoudig en efficiënt beheer op grote schaal, uitgebreide ingebouwde beveiliging, meer ondersteuning voor meer workloads en een naadloze hybride cloudervaring. VMware vSphere 6.7 zal klanten een universeel applicatieplatform blijven bieden dat onder meer werklasten voor kunstmatige intelligentie (AI), machine learning (ML), Big Data, bedrijfskritieke, cloud-native, in-memory en 3D-graphics ondersteunt.

Nieuwe en verbeterde functies in VMware vSphere 6.7 omvatten:

Nieuwe vCenter Hybrid Linked Mode : zal uniforme zichtbaarheid en beheer mogelijk maken voor verschillende versies van vSphere die op locatie en in de public cloud worden uitgevoerd, zoals VMware Cloud op AWS, IBM Cloud en andere VMware Cloud Provider Program-partner clouds. Op deze manier kunnen klanten hun huidige versie van vSphere on-premises naar behoefte onderhouden, terwijl ze profiteren van de voordelen van nieuwe mogelijkheden in op vSphere gebaseerde openbare clouds.

Nieuwe ESXi Single Reboot en vSphere Quick Boot: zullen de patch- en upgradetijden aanzienlijk verminderen door het aantal benodigde herstarts tot één te halveren, terwijl vSphere Quick Boot hardware-initialisatiestappen zal overslaan om de efficiëntie van het opnieuw opstarten te vergroten.

Nieuw vSphere Persistent Memory : maakt gebruik van de nieuwste innovatie rond niet-vluchtig geheugen en verbetert aanzienlijk de prestaties voor zowel bestaande als nieuwe apps.

Verbeterde NVIDIA Virtuele GPU- ondersteuning voor moderne workloads : verbetert het beheer van de levenscyclus van de host en vermindert de verstoring van de eindgebruiker via nieuwe slaapstand- en hervattingscapaciteiten voor GPU-versnelde omgevingen. vSphere 6.7 verbetert de ondersteuning voor NVIDIA GRID Virtual PC / Virtual Apps (voor kenniswerkers) en NVIDIA Quadro Virtual Data Center Workstation (voor professionals in ontwerp en engineering) om optimaal beheer van VDI-workloads mogelijk te maken en beheerders (beheerders) in staat te stellen andere taken uit te voeren NVIDIA GPU-enabled workloads, inclusief AI en ML.

Nieuwe Trusted Platform Module (TPM) 2.0 Ondersteuning en Virtual TPM 2.0 : deze combinatie zal de bescherming en integriteit voor zowel de hypervisor als het gastbesturingssysteem (OS) aanzienlijk verbeteren. Virtuele TPM 2.0 zal voorkomen dat VM's en hosts worden gemanipuleerd of gecompromitteerd, waardoor het laden van niet-geautoriseerde componenten wordt belemmerd en gastbeveiligingstoepassingen worden ingeschakeld.

Verbeterde VMware vSphere Client : deze nieuwste versie van de op HTML-5 gebaseerde vSphere Client introduceert nieuwe functionaliteit voor het beheer van VMware NSX , vSAN en vSphere Update Manager samen met een verhoogde ondersteuning voor producten van derden.

De verbeterde vCenter Server Appliance biedt een verbeterde gebruikerservaring die mogelijk wordt gemaakt door efficiëntere beheerfuncties en aanzienlijke prestatieverbeteringen. Het levert een snellere ervaring op voor vSphere-beheerders (in vergelijking met vSphere 6.5), terwijl het aanzienlijke tijds- en kostenbesparingen oplevert.

VMware vSAN 6.7: verbetert de HCI-ervaring op locatie en in de cloud

Met behulp van het grootste hybride cloudecosysteem van alle HCI-leveranciers, stelt vSAN klanten in staat om hun vSphere-omgeving op locatie of in de cloud te ontwikkelen met hypergeconverteerde infrastructuur die de totale kosten verlaagt of ownership (TCO) met efficiënte operaties en die gemakkelijk kunnen worden aangepast aan toekomstige eisen. VMware vSAN 6.7 verkort de time-to-expertise met een nieuwe intuïtieve interface en versnelt de besluitvorming door geavanceerde monitoring en analyse.

Nieuwe en verbeterde functies in VMware vSAN 6.7 zijn onder andere:

Nieuwe VMware vSphere HTML5 Client Support : biedt vSAN-beheerders een uniforme, intuïtieve beheerervaring met behulp van de HTML5-gebaseerde vSphere Client die nieuwe functionaliteit en geoptimaliseerde workflows voor vSAN-bewerkingen introduceert.

Nieuwe geïntegreerde vRealize-operaties Healthchecks in vCenter Server : biedt een enkel glasruit voor het bewaken en besturen van meerdere HCI-omgevingen. vRealize Operations 6.7 biedt een globaal operationeel overzicht van vSAN 6.7-omgevingen met zes nieuwe dashboards ingebed in vCenter Server 6.7 waarmee klanten capaciteit, prestaties, KPI's en waarschuwingen en meer kunnen controleren. Deze mogelijkheid vereist geen afzonderlijke vRealize Operations-licentie en is beschikbaar voor iedereen met een vSAN Advanced- of vSAN Enterprise-licentie.

Nieuwe Host-Pinning en iSCSI-failover-ondersteuning : zal de geschiktheid van HCI uitbreiden naar applicaties zoals Cassandra, Hadoop en MongoDB, evenals naar geclusterde Windows Server-omgevingen. Voor nieuwe toepassingsondersteuning moeten klanten contact opnemen met VMware voor meer informatie.

Nieuwe intelligente zelfherstellende mogelijkheden : zal de effecten van storende gebeurtenissen zoals hardwarestoringen met slimme brontoewijzing verminderen.

Verbeterde vSAN-versleuteling : voldoet aan de strenge beveiligingsvereisten van de federale overheid van de VS met FIPS 140-2-validatie om gegevens te beschermen tegen storende gebeurtenissen.

Als onderdeel van de aankondiging van vandaag introduceert VMware ook vSAN ReadyCare om de ondersteuningservaring voor HCI-omgevingen te verbeteren. VMware helpt klanten hun prestaties te handhaven door problemen te vermijden of snel op te lossen en de downtime te minimaliseren door een combinatie van proactieve telemetriemogelijkheden van geavanceerde analyse van vSAN Support Insight en een brede investering in ondersteuningspersoneel van VMware.

VMware wordt algemeen erkend als de toonaangevende HCI-softwareleverancier en levert nu vSphere en vSAN-gevoede HCI in twee van de vier grootste publieke cloudproviders, waaronder AWS en IBM. Via een uitgebreid partner-ecosysteem ondersteunt VMware de breedste set van verbruiksopties voor zijn HCI-software, van turn-key geïntegreerde HCI-systemen zoals Dell EMC VxRail en VxRack SDDC-oplossingen, tot gecertificeerde vSAN ReadyNode hardware-referentie-architecturen naar as-a-service verbruiksmodellen in openbare clouds.

Beschikbaarheid van het product
VMware vSphere 6.7 en VMware vSAN 6.7 zullen naar verwachting aan het einde van Q1 FY19 van VMware (4 mei 2018) beschikbaar komen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud