Witold Kepinski - 24 april 2018

IBM Resilient lanceert intelligente orkestratie

IBM Resilient lanceert intelligente orkestratie image

IBM lanceert zijn Intelligent Orchestration met de volgende generatie van het Resilient Incident Response Platform (IRP). Dit nieuwe platform reset de standaard voor incidentrespons (IR) door het hele reactieproces drastisch te versnellen en aan te scherpen.

Door menselijke en machine-gebaseerde intelligentie te combineren met orchestratie, automatisering en IR-casemanagement, stelt Intelligent Orchestration organisaties in staat om complexe cyberbeveiligingsbedreigingen te slim af te zijn, te verslaan en te slim af te zijn. Dit is een volgende stap in de toekomst van incidentrespons, aldus IBM.

Intelligente orkestratie is vandaag volgens IBM nodig vanwege de beveiligingsproblemen waarmee organisaties worden geconfronteerd: complexe beveiligingsomgevingen, een tekort aan vaardigheden en het toenemende volume en de ernst van aanvallen. Vanwege deze uitdagingen hebben veiligheidsteams vaak moeite om snel en efficiënt te reageren op cyberaanvallen en deze te beperken. Met de gemiddelde kosten van een datalek van 3,62 miljoen dollar en nieuwe regels met strengere straffen op de horizon, moeten organisaties de snelheid, efficiëntie en intelligentie van hun bestaande tools en mensen maximaliseren.

Om dit aan te pakken, investeren organisaties in IR-orkestratie en automatisering. Recent onderzoek van Gartner onthult dat hun SOAR-model (Security Operations and Response) drie essentiële componenten heeft: Beveiliging orchestration en automatisering, Platforms voor beveiligingsincidenten en Threat Intelligence-platforms. Vooral met deze nieuwe release staat Resilient alleen als het enige platform dat alle drie volledig kan leveren in een enkel geïntegreerd platform.

Bovendien is IBM's IRP met Intelligent Orchestration een technologie die realtime zichtbaarheid biedt in alle Security Operation Center (SOC) -instrumenten, snelle tijd tot waarde biedt en een geleide responsfunctie mogelijk maakt. Als gevolg hiervan kunnen veiligheidsteams de kracht en behendigheid van hun mensen, processen en technologie beter benutten om cyberbedreigingen beter te bestrijden.

Lees meer hier.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!