Redactie - 24 april 2018

SAS richt een splinternieuwe divisie op in de strijd tegen digitale fraude

SAS richt een splinternieuwe divisie op in de strijd tegen digitale fraude. De SAS Fraud and Security Intelligence Division zal geavanceerde analytics-oplossingen en AI combineren om klanten te helpen steeds complexere digitale aanvallen van criminelen te detecteren en te stoppen. Stu Bradley komt als Vice President van Fraud and Security Intelligence aan het hoofd van de SAS Fraud and Security Intelligence Divisie te staan.

Volgens cijfers van PwC werd 49 procent van de bedrijven de afgelopen twee jaar getroffen door een vorm van fraude, tegenover 36 procent in de twee jaar daarvoor. De Association of Certified Fraud Examiners schat dat een onderneming gemiddeld vijf procent van zijn jaarlijkse omzet aan fraude verliest, wat wereldwijd neerkomt op een verlies van miljarden euro’s.

Frauduleuze transacties opsporen wordt steeds moeilijker, aangezien criminelen alsmaar geavanceerdere methodes gebruiken om detectie te omzeilen. SAS zet nu al meer dan 400 werknemers over 25 landen in Amerika, Europa en Azië in om fraude te helpen bestrijden. De komende drie jaar komen daar nog eens 100 experts bij.

Ook in de verzekeringswereld is fraudebestrijding steeds succesvoller door data-analyse. Zo maakt het merendeel van de Nederlandse zorgverzekeraars voor het opsporen en bestrijden van fraude gebruik van het SAS Fraud Framework. Dit draagt bij aan een betere beheersing van de zorgkosten, aldus SAS.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!