Witold Kepinski - 24 april 2018

Hortonworks Data Steward Studio beschermt Big Data omgevingen

Hortonworks, leverancier van wereldwijde oplossingen voor gegevensbeheer, heeft Hortonworks Data Steward Studio (DSS) aangekondigd, een nieuwe service die ondernemingen consistente beveiliging en governance voor gegevensactiva in big data-archieven.

Met DSS kunnen bedrijven de vertrouwensniveaus van hun gegevens beter identificeren en evalueren, veilig samenwerken en gegevens in de hele onderneming met vertrouwen democratiseren. Dit maakt het voor bedrijven mogelijk om betere inzichten te verkrijgen uit meer van de gegevens die in al hun datameren wonen, ongeacht of ze zich in lokale datacenters of in de cloud bevinden.

DSS is de tweede service die beschikbaar is als onderdeel van de DataPlane-service van Hortonworks, een enterprise-grade platform voor globaal databeheer.

DSS wordt geleverd als een service en maakt gebruik van open source technologieën, zoals Apache Atlas en Apache Ranger, om de waarde van een moderne gegevensarchitectuur in heterogene omgevingen te delen en uit te breiden. Ga naar https://hortonworks.com/products/data-services/ voor meer informatie over DSS .

Updates van Data Lifecycle Manager

Om zijn visie op globaal gegevensbeheer verder te verbeteren, introduceert Hortonworks ook updates voor Data Lifecycle Manager (DLM), wat de belofte van hybride cloudreplicatie mogelijk maakt. Met de nieuwe versie van DLM kunnen gegevens naadloos worden ingekapseld en gekopieerd naar fysieke fysieke opslag en openbare cloudomgevingen voor volledige datamobiliteit om de juiste workloads in de juiste omgeving voor de juiste use case mogelijk te maken.

Een technische preview van DSS is nu beschikbaar. De algemeen beschikbare versie van DSS en de volgende versie van DLM zijn gepland voor Q2 2018. Datum van publicatie kan zonder kennisgeving worden gewijzigd.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!