Witold Kepinski - 24 april 2018

Qlik start BI-partnerprogramma voor Managed Service Providers

Qlik, speler op het gebied van data-analyse, heeft een verbeterd Qlik Partner Programma (QPP) aangekondigd op de jaarlijkse Qonnections conferentie voor klanten en partners. Daarnaast bracht het bedrijf meer naar buiten over zijn nieuwe BI-partnerprogramma voor Managed Service Providers (MSP).

Het QPP is op meerdere vlakken verbeterd om de samenwerking met Qlik te vereenvoudigen en sluit volgens de leverancier nu aan op de go-to-market strategie van Qlik. Ook kunnen partners hun inkomsten verhogen door de invoering van een nieuwe prijsstructuur, die de groei van partner ecosystemen stimuleert.

Het Qlik Partner Programma, wereldwijd gebaseerd op een structuur in drie lagen (Elite, Select en Authorized), ontwikkelt zich tot een value-based model, waarbij iedere laag duidelijke voordelen en voorwaarden omvat zo beweert Qlik. De voordelen van zo’n laag zijn eenvoudig beschikbaar voor de partners. Daarnaast beloont Qlik de partners zodra zij via dealregistratie nieuwe mogelijkheden voor deals aandragen en helpen bij het sluiten van deze deals.

Van de aankondigingen over het QPP is vooral de lancering van het MSP-programma opvallend, omdat dit het eerste MSP-partnerprogramma voor de BI-markt is. Strategisch gebruik van data wordt bepalend voor marktleiders in onze data-economie. MSP’s kunnen hun klanten helpen bij de digitale transformatie door data efficiënter te verzamelen, verwerken en beheren en daarnaast aan de hand van data-analyse nieuwe diensten en verdienmodellen aan te dragen. Het MSP-aanbod van Qlik stelt partners in staat hun klanten te helpen bij het nemen van betere zakelijke beslissingen. Zo kunnen deze klanten innoveren en daarmee een versterkte concurrentiepositie innemen op hun markt, terwijl ook de klantrelatie met de MSP verbetert en de daaruit voortvloeiende winst toeneemt zo beweert Qlik.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!