Witold Kepinski - 24 april 2018

Citrix Analytics service pakt security threats proactief aan

Citrix kondigt de nieuwe Citrix Analytics service aan, waarmee het bedrijf inzicht biedt in het gedrag van gebruikers en andere entiteiten in de hele organisatie.

De dienst vereenvoudigt volgens Citrix de beveiliging, het beheer en het gebruik van de gehele IT-infrastructuur. Machine learning en kunstmatige intelligentie detecteren afwijkend gedrag en potentiële bedreigingen, zodat Citrix nu bruikbare informatie kan leveren uit de data die via de clouddiensten en on premises-producten worden verzameld. Dit stelt klanten in staat proactief interne en externe bedreigingen te identificeren en aan te pakken. Citrix Analytics maakt het mogelijk een op risico-analyses gebaseerd beveiligingsmodel toe te passen, waarin de behoefte van gebruikers aan snelle toegang tot gegevens dynamisch wordt afgestemd op de noodzaak vanuit IT om de bedrijfsomgeving actief te beveiligen.

De nieuwe Citrix service zoekt actief en veilig naar samenhang tussen de interacties van gebruikers met de applicaties, apparaten, netwerken en gegevens in onze productreeks en clouddiensten, om verdachte activiteiten tijdig te detecteren en het ongeautoriseerd vrijgeven van gegevens te voorkomen. Door de locatie van en de toegang tot gegevens volledig inzichtelijk te maken, stelt Citrix Analytics organisaties in staat data te bewaken en te beheren terwijl het zich verplaatst door eindpunten, datacenters, mobiele apparaten en hybride en multi-clouds. Het overzicht van datalogs en toegangsverzoeken geeft klanten inzicht in gegevensstromen, waarmee ze kunnen voldoen aan de beveiligings- en toezichtsverplichtingen die worden gesteld door verschillende beveiligingsstandaarden en -voorschriften, zoals de AVG, HIPAA en Sarbanes-Oxley (SOX).

Citrix Analytics is momenteel beschikbaar in een gelimiteerde preview-versie. De productie-release komt naar verwachting beschikbaar in het tweede kwartaal van dit jaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!