Witold Kepinski - 24 april 2018

Levelfour Networks neemt glasvezelnetwerken over van Stepco

Glasvezelondernemer Levelfour Networks uit Arnhem heeft de glasvezelnetwerken van IT-dienstverlener Stepco uit Ittervoort overgenomen. Dankzij de overname kunnen alle ondernemers op de aangesloten bedrijfsterreinen nu de overstap maken naar glasvezel, adus Levelfout Networks. Branka Dessens (foto), CEO bij Stepco, en Peter Grotenhuis, CEO Levelfour Networks.

IT-dienstverlener Stepco is specialist in managed services en cloud-, beheer- en securityoplossingen. Voor optimale IT-resultaten en -verbindingen realiseerde Stepco ook glasvezelnetwerken voor de klanten. Aansluiting op glasvezel zorgt voor een voldoende bandbreedte en een beveiligde verbinding noodzakelijk om de managed services tot hun recht te laten komen. Aanleg en beheer van glasvezelnetwerken zijn geen kernactiviteiten van Stepco. Het was dan ook logisch dat Stepco hiervoor een strategische partner zocht en uitkwam bij Levelfour Networks. Al snel concludeerden beide partijen dat Levelfour Networks de glasvezelnetwerken zou overnemen. Zo blijven beide partijen bij hun kernkwaliteiten.

Voor Levelfour Networks betekent deze overname een uitbreiding van het aantal glasvezelnetwerken op bedrijventerreinen. Het gaat om 16 netwerken op bedrijventerreinen in: Houten, Ede, Dieren, Arnhem, Amersfoort, Amsterdam en Rotterdam. Levelfour Networks zal de netwerken op de locaties verder uitbouwen en ervoor zorgen dat al deze netwerken voorzien worden van de nieuwste technologie. Vreedband verbindingen zijn op deze locaties tegen tarieven beschikbaar.

Stepco zegt zich nu te kunnen focussen op de cloudoplossingen en IT-securitydiensten. Levelfour Networks vergroot haar aandeel op de Nederlandse bedrijventerreinen. Ondernemers die al glasvezel hebben krijgen de optimale beheerservice van Levelfour Networks met 24/7 monitoring en permanente updates. En ondernemers die nog geen aansluiting hebben, kunnen allemaal overstappen op glasvezel.



Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!